Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačak: Radnici ponovo sprečili izvršitelje da uđu u fabriku

post-title


Radnici Fabrike reznog alata (FRA) u Čačku i danas su osmi put u proteklih šest meseci sprečili sudske izvršitelje, koji su u prisustvu policije, pokušali da preuzmu pogon za izradu kugličnih vretena.

Oko 100 radnika blokiralo je fabrički ulaz, sprečavajući sudske izvršitelje da uđu u fabriku i naplate dug od poravnanja sa jednom čačanskom privatnom firmom, koji je od 1,5 milion dinara u međuvremenu, sa kamatama, narastao na oko 4,6 miliona dinara.

Kordon policije, koji je bio postavljen nekoliko metara ispred fabričke kapije sprečio je novinare da uđu u fabriku, dok su bili prisutni sudski izvršitelji.

Policija nije dozvolila da u fabriku uđe i više odbornika iz dve odborničke grupe u Skupštini Čačka - opozicione Dveri i vladajuće Srpske napredne stranke, koji su došli da podrže radnike.

Nakon što su sudski izvršitelji napustili fabriku, policija se povukla.

Predstavnici sindikata rekli su novinarima da je pogon "Kuglična vretena" od značaja za odbrambenu industriju o čemu postoji rešenje Ministarstva odbrane iz 2017. godine.

FRA, koja se bavi proizvodnjom i prodajom rezanog alata i mašina, osnovana je 1953. godine i sada je u fazi restruktuiranja.

U fabrici je zaposleno 560 radnika.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar