Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Đorđe Majstorović: O povratku košarkaškim korenima, Čačku, Borcu, i novoj sezoni

post-title


Borac polako privodi kraju sklapanje tima za sezonu u kojoj će ponovo nastupati na dva fronta. Nedavno se u Čačak vratio Đorđe Majstorović, igrač bogate karijere koji je prve košarkaše korake napravio baš u gradu na Moravi, tačnije u KK Mladost. Ipak, kao vrlo mlad se otisnuo dalje, prvo u Beograd, a zatim i u inostranstvo.

,,Kada sam imao deset godina došao sam da živim u Čačak, ali već sa 16 godina napustio sam grad prešavši u Beograd. Kao mali sam prve košarkaške korake napravio u KK Mladost iz Čačka, a trener mi je bio Dejan Kolarević. Sećam se da smo u to vreme imali jednu od najboljih mladih ekipa u Srbiji. Prva destinacija nakon Mladosti bila je Partizan, a zatim i Zvezda“, reči su novog igrača Borca.

Nakon što je u mlađim kategorijama nosio boje oba večita rivala, Đorđe se otisnuo put Španije. Tek nako nekoliko godina karijere, koji je gradio kako u zemlji, tako i u inostranstvu, Majstorović će imati priliku da igra pred čačanskom publikom.

,,Odrastao sam i ponikao u Čačku. Posle dugo lutanja vratio sam se kući, i mogu slobodno da kažem da nigde nije lepše nego ovde. Igrao sam nekoliko puta u dvorani kraj Morave, ali nikad kao igrač Borca. Sigurno je da će sada osećaj biti drugačiji. Nema sumnje da ću se truditi da me Čačani zavole“.

Iskusni igrač može se pohvaliti i uspesima sa reprezentacijom.

,,Prošao sam mlađe reprezentativne kategorije, a imao sam i tu čast da 2013. godine igram na Univerzijadi u Kazanju, kada smo osvojili bronzu. Takođe, iste godine smo osvojili srebro na Mediteranskim igrama“, dodao je Majstorović.

Jedno je sigurno – Borac je mnogo dobio dolaskom prekaljenog košarkaša.

,,Tu sam da pomognem Borcu koliko mogu. Pre svega, potrebno mi je da uđem u takmičarsku formu i da se uigram sa ekipom. Verujem da sam ovde na obostrano zadovoljstvo. Već sam odradio određeni broj treninga, a takođe sam nastupao i u pripremnim utakmicama protiv Krke i Novog Pazara“.

Opšte je mišljenje da će ABA 2 liga ove sezone biti jača nego što je to bio slučaj lane.

,,Koliko sam uspeo da ispratim, dosta ekipa se pojačalo. Ima nekoliko baš ozbiljnih timova. Recimo Sikst Primorska je zaista dobra, barem bi se to reklo po njihovom budžetu i kada se pogleda roster tima. Ipak, smatram da sve to treba dokazati na terenu“, kazao je Majstorović i odmah nastavio. ,,Mi u Srbiji smo drugačiji u odnosu na ostale. I kada nemamo igrače koji su na papiru zvučni, uspemo da napravimo sjajne rezultate. Recimo, garantujem da momci iz Borca mogu da pariraju svima, koji su možda na papiru bolji. Stvarno verujem da imamo kvalitet da se borimo sa svakim timom“.

Uskoro će početi regionalno takmičenje, a prvi izazov za Borac biće Sparsi iz Sarajeva.

,,Jedva čekamo da ABA 2 liga počne. Igraće se 22 kola i biće tu dosta lepih, ali i zahtevnih utakmica. Moje mišljenje je da će gostujućim timovima biti jako teško, praktično nemoguće da nas pobede u Čačku. Ovo je ipak naš teren, a imaćemo podršku neverovatne publike, prema kojoj mnogi imaju veliko poštovanje“, zaključio je Đorđe Majstorović.

Dolaskom Majstorovića tim je praktično kompletiran, što je istakao i direktor kluba Marko Ivanović.

,,Drago mi je da je Đorđe sa nama. Smatram da će sezona u Borcu doprineti njegovoj potpunoj reafirmaciji, da se vrati gde mu je stvarno mesto. Želim mu zaista svu sreću. Verujem da ćemo zajedno postići sjajne rezultate. Dodao bih da je on bio želja kako stručnog štaba na čelu sa Jovicom Arsićem, tako i uprave kluba, jer je reč o odličnom igraču i čoveku”.

Ipak, ako se ukaze prilika, klub će možda angažovati još jednog igrača.

,,Tim za nastupajuću sezonu je gotovo kompletiran. Moguć je dolazak još jednog igrača, ali otom potom“, dodao je Ivanović.

Borac će do početka ABA 2 lige, tačnije do prve utakmice sa Sparsima odraditi još nekoliko kontrolnih mečeva. Recimo, u sredu je odigrana utakmica na gostovanju protiv Novog Pazara, koju su Čačani dobili rezultatom 87:83. Novi kontrolni meč biće odigran takođe sa Pazarcima, samo će ovog puta domaćin biti Borac. Ta utakmica zakazana je za subotu 15. septembar, a početak je u 18 časova.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar