Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Borac ubedljiv u duelu sa Novim Pazarom

post-title


Izabranici Jovice Arsića uspeli su po drugi put ove nedelje da uzmu skalp igračima Novog Pazara. Ovog puta utakmica je odigrana u hali kraj Morave pred oko 500 gledalaca, a košarkaši Borca su slavili rezultatom 87:74 (22:30; 21:14; 28:10; 16:20).

Gosti su sa dosta samopouzdanja ušli u meč i zaista su ostavljali pozitivan utisak na početku. Čak su u jednom trenutku vodili i sa značajnih 12 koševa prednosti (8:20). Delovalo je da Pazarci žele da se revanširaju domaćinu za poraz u sredu. Ipak, dobar šut za tri poena, tradicionalno oružje Čačana, koristilo je domaćinu u odsudnim trenucima da ne dozvoli protivniku da se previše odlepi. Pored toga, nakon što je ušao u igru, Kočović je uspeo da razdrma ekipu sa nekoliko vezanih koševa. Njemu se u nastavku pridružio i Majstorović mini serijom poena. Ipak, gosti se nisu dali, nego su uspeli da do isteka prvih 10 minuta igre zadrže vođstvo.

Ponovo je na startu deonice Novi Pazar bio tim sa više želje i energije. U 13. minutu je vodio i sa maksimalnih +13 (22:35). Na drugoj strani Borac i dalje nije uspevao da nađe pravi ritam. Za pet minuta igre samo je Majstoroviću polazilo za rukom da loptu probaci kroz obruč. Tek je Čarapić pogotkom van linije 6,75 prekinuo sušu. Ali to nije bilo dovoljno. Gosti su nastavili da igraju svoju igru, koja je očito davala rezultat. Ipak, pet poena Ilije Đokovića doveli su do toga da publika počne energičnije da navija. Bučna atmosfera u hali naterala je igrače Borca da zaigraju daleko bolje, pa su oni na volšeban način uspeli da do poluvremena spuste zaostatak na svega pola koša (43:44).

Sa mnogo više energije Borac je ušao u drugo poluvreme. Čak je posle dosta vremena uspeo i da vođstvo prebaci na svoj tas. Polako je to počinjao da bude onaj prepoznatljivi Borac od koga prezaju svi protivnici. Postepeno je podizao suficit koji je dostigao +17 (71:54). Čačanski tim je bio onaj koji se pita i diktira tempo. Na drugoj strani Pazarci su polako počeli da posustaju. Nisu imali adekvatan odgovor na igru domaćeg tima. Istina, umeli su da na trenutak zablistaju, ali je bilo sve.

Poslednji desetominutni period bio je stvar rutine za tim Borca. Košarkaši iz Čačka samo su nastavili sa dobrom igrom iz treće četvrtine. Nikako nisu dozvoljavali rivalu da utakmicu uvede u egal. Sve konce su držali u svojim rukama. Valja reći da su se Pazarci trudili smanje zaostatak, ali im to im nije pošlo za rukom. Štaviše, Čačani su uspeli da steknu prednost od maksimalnih 18 koševa (79:61). Na sve treba dodati još i sjajan potez mladog Alikadića koji je dodatno probudio publiku. Sve u svemu, bila je ovo nova pobeda Borca u pripremnom periodu.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar