Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Obeležena godišnjica oslobođenja od fašizma

post-title


Polaganjem venaca na spomenik „Sloboda“ na Trgu kneza Mihaila obeležena je 74. godišnjica oslobođenja rudničko-takovskog kraja od fašizma. Ispred opštine Gornji Milanovac venac je položila zamenica predsednika opštine Jadranka Dostanić. Venac su položili i predstavnici opštinske organizacije Saveza boraca NOR-a, kao i predstavnici Društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

Obraćajući se prisutnima, zamenica predsednika opštine je istakla da je 17. septembar jedan od značajnijih datuma za opštinu Gornji Milanovac, jer je na današnji dan Gornji Milanovac oslobođen od fašizma u Drugom svetskom ratu. Ona je istakla da je mir najveći blagoslov i dragocena potreba čoveka.

- Mir u srcu i u svakom segmentu života neprocenjiva je osnova kako za individualni napredak tako i za napredak čitavog društva i države. To je jedna potreba saživota u duhu tolerancije i međusobnog razumevanja. Upravo ovakva svest povećava kvalitet života, obogaćuje naš svakodnevni život i odnose sa drugima. Došlo je vreme za ljubav i sreću, za okončanje ratova, nevolja i stradanja.“ Dostanićka je dodala i da će opština Gornji Milanovac nastaviti da kao i do sada podržava i pomaže rad boračkih organizacija, kao i da će u sećanje na sve borce i na njihove živote nastaviti da obeležava svaki važan datum i događaj: „Naše sećanje i duboko poštovanje najmanje je što možemo da učinimo za žrtve koje su svoje živote ugradili u temelje naše slobode.

Nakon ceremonije polaganja venaca u zgradi Okružnog načelstva održan je 24. Sabor boraca oslobodilačkih ratova opštine Gornji Milanovac i njihovih potomaka.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar