Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Pčelici i ove godine nagrada Dositejevo pero

post-title


Nagrada Dositejevo pero, koja se dodeljuje od 1997. godine, zasnovana je na Konvenciji Ujedinjenih nacija o pravu deteta da izrazi svoje mišljenje. Zbog toga je žiri ove prestižne nagrade u oblasti književnosti za decu sastavljen od učenika beogradskih osnovnih škola.

Na ovogodišnji konkurs pristiglo je 49 naslova od kojih su deca odabrala čak dva u izdanju Pčelice. U pitanju su kratki roman Luna, mala teniserka, Bojana Ljubenovića, kome je pripalo 1. mesto u kategoriji mlađeg uzrasta, i roman Sličice, Gordane Timotijević, kojoj je pripalo 2. mesto u kategoriji starijeg uzrasta.

Ljubenovićev roman Luna, mala teniserka deo je edicije Kad porastem, biću, serijala knjiga koji se u formi kratkih romana bavi profesionalnom orijentacijom i promocijom istinskih zanimanja. S druge strane, roman Gordane Timotijević u stilu najboljih avanturističkih romana književnosti za decu donosi jednu letnju priču o raspustu, dosadi, potrebnim i bespotrebnim stvarima, a sve na duhovit i književno inovativan način.

Dobitnicima Dositejevog pera nagrada će biti uručena 6. oktobra u Biblioteci grada Beograda.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar