Posle skoro tri decenije, u Čačku je održana ulična atletska trka. Okupila je takmičare svih uzrasta – rekreativce, decu, aktivne atletičare i sportiste.

Sportiste koji su ulicama odmeravali snage Čačani su bodrili uglavnom sa Gradskog trga. Veliko interesovanje za sve discipline. Slika za pamćenje, a takmičari svih uzrasta.

“Mama mi je drugi put trčala, prvo u Beogradu, pa sad u Čačku, a seka mi prvi put trči ovde i ja,” kaže šestogodišnja Višnja Majstorović.

Do cilja, u trci zadovoljstva dugoj pet kilometara prvi je stigao mladi čačanski atletičar.

”Iskreno da kažem nisam baš očekivao pobedu, očekivao sam jedno od prva tri mesta. Ovo predstavlja veliko iznenađenje i jako sam zadovoljan zbog ovog. Inače prvi put mi je da trčim pet hiljada, pa zato,” navodi Ognjen Nikolić.

I u drugoj trci, na deset kilometara najbolji rezultat zabeležio je Čačanin. Lazaru Filipoviću, veoma uspešnom, iako slabovidom triatloncu ulice grada donele su još jednu pobedu.

”Čačak je definitivno sportski grad, a naravno uvek mi je drago pred domaćom publikom da prikažem ono što radim, što treniram i jednostavno da promovišem taj sport u kojem živim i koji je jednostavno deo mene,” rekao je Lazar Filipović.

Učešćem više od šest stotina takmičara na prvoj uličnoj trci posle 28 godina organizatori su više nego zadovoljni, a promoter trke bila je legendarna atletičarka, svetska rekorderka Vera Nikolić.

“Tri meseca jako velikog truda i rada, napora, pre svega entuzijazma, ali smo sve podredili jednoj ovakvoj organizaciji i kada smo videli ovoliko dece i ovoliko učesnika shvatili smo da smo mi uradili jednu pravu stvar,” navodi Ivan Čvrkić, predsednik OO Trkača.

Vera Nikolić, atletičarka smatra: ”Ova ulična trka treba da postane manifestacija tradicionalna iako ja bih želela, sada je veliki trend u svetu da to budu polumaratoni i maratoni i Čačak zaslužuje jednu takvu trku da ima.”

Trka ulicama Čačka okupila je sportiste i rekreativce, sa željom da ovaj grad vrate na atletsku mapu Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here