Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Za 33 medijska projekta izdvojeno 12.000.000 dinara

post-title


Komisija za ocenu projekata u oblasti javnog informisanja prihvatila je 33, a odbacila 16 medijskih projekata, za šta je grad Čačak izdvojio 12.500.000 dinara.

Članovi Gradskog veća prihvatili su na današnjoj sednici predlog da se iz gradskog budžeta finansiraju 33 projekta.

Nakon sednice Veća, predsednica Komisije za ocenu projekata u oblasti javnog informisanja Marina Mirković, nije želela da daje izjave zbog čega su prisutni novinari burno reagovali.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, izjavio je da je dobio poziv od novinarke Svetlane Kojanović, koja je želela da kao nezavisni posmatrač prisustvuje sednici komisije, sa čim se on složio.

"Gospođa Kojanović mi se obratila sa tim zahtevom i rekao sam da to ne sme da bude problem, ali komisija to nije dozvolila pozivajući se na neki akt da nema pravo da prisustvuje", rekao je Todorović.

Todorović je naglasio da će se potruditi da u narednim godinama grad izdvoji više sredstava za medije i da konkursi budu raspisani još na početku godine.

Podsetio je da je ove godine izdvojeno 12.000.000 za medijske projekte, kao i sredstva za direktne skupštinske prenose.

"Koliko mi je poznato na konkursu Ministarstva kulture i informisanja čačanski mediji su dobili oko 5.500.000 dinara", istakao je Todorović.

Članovi Veća su doneli rešenje o obrazovanju konkursne Komisije za izbor načelnika Gradske uprave za loklani ekonomski razvoj, a zaključen je i Aneks I kolektivnog ugovora Ustanove za dnevni boravak dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju „Zračak“.

Media portal



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar