Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



ATOMSKA BANJA OBELEŽAVA DAN FIRME I SLAVU: Ugovori o radu za 15 novih lekara, medicinskih sestara, fizioterapeuta

post-title


U petak, 21. septembra 2018. godine sa početkom u 12 časova Atomska banja proslaviće dan firme i slavu Rodjenje Presvete Bogorodice i jedan jubilej – 10 godina od privatizacije.

Atomska banja je prva privatizovana banja u Srbiji, u koju je do sada ukupno investirano preko 10 miliona eura. Izgradjen je i opremljen novi objekat, koji je otvoren početkom maja 2012. godine, na 3000 m2, a gradjen je po najsavremenijim principima gradjevinske tehnologije, potpuno prilagodjen licima sa posebnim potrebama i opremljen najsavremenijom opremom. Ima 120 ležaja u jednokrevetnim, dvokrevetnim sobama i apartmanima, trpezarije, konferencijsku salu, kao i medicinski blok( ordinacije, sale za masazu, sala za kineziterapiju, sala za hidroterapiju, sala za elektroterapiju). Inače, nakon privatizacije, septembra 2008. godine, usledila je potpuna rekonstrukcija svih postojećih kapaciteta(5000m2); smeštajnih ,terapijskih, ugostiteljskih, nabavljena je nova oprema i vozila i izvrsena opsezna infrastrukturna ulaganja.

Broj zaposlenih uvećan je skoro tri puta, a na samoj svečanosti biće uručeni ugovori o radu za 15 novih lekara, medicinskih sestara, fizioterapeuta. Atomska banja je prva privatna Specijalna bolnica za rehabilitaciju reumatskih i neuroloskih bolesti u Srbiji.

Efikasnosti rehabilitacije koju nudi ova ustanova potvrdjena je kliničkim studijama koje su sprovedene u prethodnim godinama. Ova istraživanja su objavljena u uglednim medicinskim časopisima i brojnim stručnim skupovima u zemlji i inostranstvu. Jedan od najznačajnijih projekata je i onaj kojm su rukovodili Institut za anatomiju Medicinskog fakulteta u Beogradu i Institut za molekularna istrazivanja u Hamburgu.

Pozitivni trendovi poslovanja u Atomskoj banji su se nastavljali iz godine u godinu, i više puta su obarani prethodni rekordi. Ukupan prihod je uvećan 3.5 puta za poslednjih 10 godina, dok je broj posetilaca u Specijalnoj bolnici uvećan 2.5 puta ( 1804 koliko ih je bilo 2008.godine na 4547 u 2017.). Rekord je ostvaren i u broju sprovedenih terapijskih procedura koje su porasle sa 217 655( 2008.godine) na sadasnjih 300 000 procedura.

Atomska banja vrši uspešnu prezentaciju destinacije kako na domaćim, tako i na međunarodnim sajmovima turizma, što rezultira povećanjem broja stranih pacijenata( 30% ukupnog broja noćenja u SB ostvaruju pacijenti iz inostranstva) koji dolaze na rehabilitaciju.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar