Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



OŠ "Preljina" proslavila 148. rođendan (FOTO)

post-title


- 148. godina proletelo je kao tren. Godine rada truda, ulaganja vidljivi su u svakom kutku škole. Prešli smo dug put, od male škole u seoskoj meni, do savremene škole i sportske hale. U okiru škole postoji savremeni informatički kabinet , interna televizija, đačka zadruga , opremljeni kabineti. Škola se može pohvaliti i stručnim kadrom, da ide u korak sa reformama i da se trudi da bude po meri svakog učenika. Pored kvalitetnog obrazovanja koje pružamo našim učenicima , poseban akcenat stavljamo i na razvijanje humanosti kod učenika, poštovanje starijih, razvijanje ljubavi prema drugima. U prilog tome govore i mnoge humanitarne akcije koje su iza nas.Ponosni smo na uspehe koji naši učenici postižu na raznim takmičenjima, rekao je direktor škole Radojle Čolović otvarajući današnju svečanost.

Povodom današnje svečanosti priređena je izložba učeničkih radova u holu škole, bogat kulturno umetnički program, književno veče i 5. Dečja olimpijada mlađih razreda.

U sportskoj hali uz prisustvo velikog broja učenika, roditelja i meštana Preljine, održana je 5. Dečja olimpijada. U igrama su uzeli učešće i učenici osnovnih škola "Milica Pavlović" i "Dr Dragiša Mišović".

Bilo je to jedno divno vršnjačko druženje i takmičenje. Uz burno navijanje sa tribina, takmičari su se oprobali i igrama spretnosti, brzine. Nisu zaboravljene ni stare igre skakanja u džaku, navlačenje konopca. A, opet uz igre slagalice, pronalaženje najduže reči, otkrivanje zadate narodne poslovice, neguje se i čuva naš jezik i pismo.

Škola se orila od dečije graje, igre i smeha.

Pobednici su sva deca, jer svet na mladima ostaje, a mladost je lepota svakog društva.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar