Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović potpisao je u Čačku ugovor o dodeli sredstava za otvaranje start ap centra u ovom gradu.

Tom prilikom, on je istakao da Čačak kao grad koji ima izvanrednu preduzetničku tradiciju i zaslužuje najmoderniji centar pri Naučno-tehnološkom parku koji već postoji.

– Od 46 miliona dinara koje je opredelila Vlada, 20 će biti iskorišććeno za adaptaciju, 20 za najsavremeniju tehnološku opremu , a ostatak će biti iskorišten za poslovanje i sadržaj onoga što je najvažnije u start ap inovacionom centru. Ovim se Čačak uključuje u mrežu inovacionih start ap centara Evrope – kazao je juče Popović.

On je dodao da velike zasluge za ovakav rezultat imaju grad i gradonačelnik Milun Todorović, jer su shvatili značaj, bili aktivni i odabrali prostor od čak 620 metara kvadratnih u samom centru Čačka.

Todorović je istakao da je ovo veliki dan za Čačak, a pre svega za mlade, ali i sve one koji žele da se bave start apom, odnosno predužetništvom na samom početku.

Todorović je podsetio da je za celu investiciju izdvojeno 47 miliona dinara, od čega 1,2 miliona iz budžeta grada Čačka i 46 miliona od Vlade RS.

– Ovo je veliki korak za grad u sprečavanju “odliva mozgova” iz Čačka, za početak u Beograd, a kasnije i diljem Evrope i sveta – zaključio je Todorović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here