Atomska Banja Gornja Trepča proslavila je Dan firme i krsnu slavu Rođenje Presvete Bogorodice.

Banja je početkom sektembra 2008. godine privatizovana, kao prva banja u Srbiji, i do sada je u nju uloženo više od 10.000.000 evra.

Milijana Pavlović iz Užica prvi put je došla u Gornju Trepču, kako bi se uverila u lekovitost vode.

“Došle smo po preporuci i lekari u Užicu su bili saglasni. Imamo dva puta dnevno kupanje, masaže, osoblje je ljubazno, smeštaj je dobar, kao i hrana”, rekla je Pavlović.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović prisustvovao je obeležavanju 10 godina od privatizacije Atomske banje. Tom prilikom istakao je da je ova privatizacija, sa 10 miliona evra investicija za 10 godina, i duplo većim brojem zaposlenih od 2008. do danas, jedna od najuspešnijih privatizacija u Gradu Čačku i da samim tim obavezuje Grad da nastavi sa ulaganjima u infrastrukturu i razvoj turizma u banji.

Predstavnici Atomske banje, uručili su priznanje u znak zahvalnosti za podršku koju Grad Čačak pruža u cilju razvoja turizma i unapređenju poslovanja u ovoj banji.

Direktorka Specijalne bolnice, Lidija Obradović-Bursać, izjavila je da su uslovi za boravak i lečenje pacijenata podignuti na evropski nivo.

“I pre privatizacije smo imali i kadar i ljubazno osoblje, ali nismo imali novca da uložimo u to u šta je sve uloženo”, rekla je ona.

Dodajke da je voda, koja izvire u banji, jedinstvena u svetu i glavni je pokretač razvoja ovog mesta i kraja.

“Kupljeni su novi aparati za fizikalne procedure, opremljena je nova laboratorija, tako da je dijagnostika podignuta na znatno veći novo. Nabavljene su nove hidromasaže kako bi pacijenti u blagodetima ove vode mogli da uživaju. Bukvalno posedujemo svu savremenu opremu na zadovoljstvo i zdravlje pacijenata”, istakla je Obradović-Bursać.

Direktor markrtinga i prodaje Atomske banje Nenad Mladenović, rekao je da u Gornju Trepču poslednjih godina dolazi sve više Rusa, ali i gostiju iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

“Ono što je nama mnogo značajno jeste da ruski gost dolazi dva puta godišnje i ostaje po 21 dan. Po tom pitanju su jako disciplonovani i savete lekara sprovode u delo, imaju neverovatbe rezultate u rehabilitaciji svojih oboljenja”, naveo je on.

Prema njegovim rečima, najveći broj ostvarenih noćenja po broju stranih gostu jeste upravo u Atomskoj banji, dodajući da je reč o 11,6 dana po gostu i da to predstavlja nejveći broj noćenja u Srbiji.

U proteklih deset godina u banji je izgrađen i opremljen novi objekat, koji je otvoren početkom maja 2012. godine, na 3.000 metara kvadratnih, a građen je po najsavremenijim principima građevinske tehnologije, potpuno prilagođen licima sa posebnim potrebama i opremljen najsavremenijom opremom.

Objekat ima 120 ležaja u jednokrevetnim, dvokrevetnim sobama i apartmanima, trpezarije, konferencijsku salu, kao i medicinski blok (ordinacije, sale za masažu, sala za kineziterapiju, sala za hidroterapiju, sala za elektroterapiju).

Nakon privatizacije, septembra 2008. godine, usledila je potpuna rekonstrukcija svih postojećih kapaciteta, smestajnih, terapijskih, ugostiteljskih, nabavljena je nova oprema i vozila i izvrsena opsezna infrastrukturna ulaganja.

Broj zaposlenih uvećan je skoro tri puta, a na samoj svečanosti uručeni su ugovori o radu za 17 novih lekara, medicinskih sestara, fizioterapeuta.

Media portal

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here