Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačak dobio novi Dom učenika

post-title


Ministar prosvete Mladen Šarčević svečano je danas otvorio novu zgradu Doma učenika srednjih škola u Čačku, koji ima kapacitet od 137 mesta, pristupnu rambu za osobe sa invaliditetom, lift, prostorije za učenje na svakom spratu i kuhinju u suterenu.

Šarčević je rekao da je u taj objekat pored uloženo oko 200.000.000 dinara.

"To su sredstva iz budžeta, delom lokalne samouprave, država je delom podigla i kredite prvenstveno kod Centralno evropske banke i na svu sreću realizuje te akcije. Sada realizujemo i akcije za predškolsko, vrlo brzo ćemo raditi na proširenju kapaciteta fakulteta i visoko obrazovanih ustanova", istakao je Šarčević.

Direktor Doma učenika srednjih škola u Čačku, Zoran Lekić, rekao je da se na ovaj način pruža mogućnost deci bez osnovnih potreba da nastave svoje školovanje.

"Skoro 20 odsto učenika koji su stanari ovog objekta su pripadnici osetljivih grupa. Za to nije težnja svakog savremenog društva da svako ima pravo na obrazovanje i usavršavanje", rekao je Lekić.

Inicijativu za izgradnju Doma učenika pokrenuli su prethodni ministar i prethodna lokalna vlast u Čačku, izjavio je gradonačelnik Milun Todorović, dodajući da je aktuelno gradsko rukovodstvo pre dve godine započelo njegovu realizaciju.

"Objekat sa najsavremenijom opremom nalazi se u blizini škola, fakulteta i trudićemo se da i dalje poboljšamo standarde učenika", zaključio je Todorović.

Media portal



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar