U nedelju 23. septembra, održaće se peti po redu „Sportski izazov“, a ovog puta u broju odnosno procentu ljudi koji će vežbati tog dana, nadmetaće se Kraljevo i Čačak. Od 12 časova u Čačku će se vežbati na glavnom gradskom trgu, a u Kraljevu ispred Sportskog centra „Ibar“.

 

Građani će u nadmetanju imati podršku sportista Srbije koji će biti u ulozi kapitena. Kapiten Kraljeva biće svetska prvakinja tekvondoka Vanja Stanković, a Čačka naš najbolji desetobojac Mihail Dudaš.

Gradonačelnici oba grada Predrag Terzić (Kraljevo) i Milun Todorović (Čačak) otvoriće događaj, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković obići će oba grada, dok će gosti Sportskog izazova biti i predstavnici Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Učestvovanje u „Sportskom izazovu“ podrazumeva uključenje u bilo koji sport, igru ili fizičku aktivnost koja će tog dana biti organizovana. Svi učesnici koji odvežbaju minimum 15 minuta dobijaju nalepnicu sa brojem koja automatski donosi jedan poen gradu.

“Sportski izazov” organizuje se sa ciljem da građane Srbije podstakne da se redovno bave rekreacijom kroz različite sportske aktivnosti. Učešće će uzeti veliki broj aktivnih takmičara, rekreativaca, ljubitelja sporta i članova različitih sportskih organizacija koji će se nadmetati u različitim vežbama spretnosti, fizičke izdržljivosti i sportskog znanja.

Procentualni broj učesnika iz jedne opštine biće upoređen sa brojem učesnika iz suparničke opštine i grad sa većim procentom učesnika biće proglašen pobednikom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here