Delegacija opštine Gornji Milanovac koju su činili predsednik opštine Dejan Kovačević, član Opštinskog veća zadužen za privredu Nebojša Lazović, predsednik Kluba privrednika Miroslav Radovanović, direktor firme „Contango“ Darko Vukobratović i generalni sekretar Srpsko norveškog društva Dragan Marković prethodne nedelje boravili su u poseti Norveškoj. Oni su posetili bratsku komunu Vefsn, odnosno grad Mušjen. Ovo je prva poseta Mušjenu u kojoj su učešće uzeli i milanovački privrednici.

Glavni akcenat posete stavljen je na privrednu saradnju između Gornjeg Milanovca i ovog norveškog grada. U vezi sa tim, organizovan je i niz bilateralnih sastanaka na kojima je dogovorena dinamika saradnje za naredni period.

Na sastancima sa prijateljima iz Norveške dogovorena je i donacija za opštinu Gornji Milanovac u vidu jednog kamiona za gašenje požara i jednog kamiona smećara. Takođe, razgovarano je i o razmeni studenata i dogovoreno da sledeće godine po prvi put norveški đaci budu na razmeni u Gornjem Milanovcu.

Gosti iz Gornjeg Milanovca imali su priliku da obiđu i najveći kombinat aluminijuma na svetu, kompaniju „Alcoa“, koji se nalazi u Mušjenu.

Prilikom ove posete, članovi delegacije opštine Gornji Milanovac iskoristili su priliku da polože vence na spomenik stradalim internircima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here