Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ambasador Finske posetio Čačak

post-title


Ambasador Republike Finske, Perti Ikonen, sa saradnicima bio je danas u zvaničnoj poseti Gradu Čačku. Najpre je upriličen susret delegacije Ambasade i Gradonačelnika Miluna Todorovića i njegovih najbližih saradnika.

Nakon tog sastanka, održan je susret delegacije Ambasade sa predstavnicima Foruma privrednika, predstavnicima svih poslovnih udruženja, Naučno tehnološkog parka, JKP Komunalac kao i predstavnicima lokalne samouprave zaduženih za lokalni ekonomski razvoj. Na tom sastanku predstavile su se dve kompanije - Afarak i Alegrina Molok. Kako je pokazano na veoma uspešnoj prezentaciji finske privrede „koreni finskog blagostanja dolaze iz prirode“.

Učesnici današnjeg susreta imali su priliku da vide da je reč o zemlji koja je najbogatija vodom i da je 85% pošumljena. Finska je dakle zemlja, jednakih šansi za sve. Prva u svetu po stabilnosti institucija, prva po nezavisnosti sudova, a četvrta u svetu po inovacijama. Takođe je istaknuto da u Srbiji trenutno ima 11 finskih kompanija i 50 distributera različite opreme i rešenja.

Perti Ikonen u likovnom salonu Doma kulture otvorio je izložbu „Inovativni dizajn Finske“ u prisustvu brojnih posetilaca i sugrađana.

 


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar