Pretraga vesti

Majke oštećene Zakonom o finansijskoj podršci porodici sa decom će dobiti novac

post-title


Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović nazvao je protest trudnica i porodilja nezadovoljnih Zakonom o finansijskoj podršci porodici sa decom protestom pojedinih stranaka i nevladinih organizacija protiv Vlade Srbije.

On je tokom rasprave o izmenama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju rekao da su "inspiratori protesta oni koji se mnogo ne brinu ni za žene ni decu ni demokratsku budućnost Srbije".

"Jedan od inspiratora je Medijum grupa koju vodi rodjeni brat (funkcionera DS) Gorana Ješića, Vladimir Ješić i koji je vlasnik portala Bebac koji je nastao 2008. tako što je iz budžeta Vojvodine za pokretanje portala uplaćeno oko 57.000 evra", kazao je Martinović i dodao da je u to vreme pokrajinski sekretar nadležana za "tu problematiku" bio Miloš Lučić, Ješićev kum. Martinović je kazao i da svako ima pravo da protestuje ali je istakao da nijedna Vlada nije predložila takve mere u poslednjih 50 godina kao aktuelna Vlada, te ocenio da Vladu napadaju politički neoistomišljenici koji manupulišu ženama i majkama. Kako je dodao, jedan od glavnih organizatora je poslanica Pokreta centra Tatjana Macura i poslanik DS Balša Božović, kao i poslanica u Skupštini Vojvodine Jelena Beba Balašević, dok je jedan od onih koji je protest najviše podržavao Bojan Pajtić koji je, kako je istakao bio predsednik Vlade Vojvodine kada je Bebac dobio sredstva za pokretanje. "Želim da kažem gradjanima da protestuju ako su nezadovoljni, ali znajte, inicirali su ih oni koji su politički protivnici pa su podmetnuli nekoliko žena", rekao je Martinović i istakao da protesti nisu spontani. On je pokazao fotografije predstavnika političkih stranka koje su došle da podrže protest i rekao "evo ovo su sve same mame i Boško i Goran Ćirić i Balša Božović". Poslanica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov rekla je da je sramota što zene koje su izašle na ulicu i sve i one koji su hteli da ih podrže Martinović proglašava za "piune i za ljude koji su istrumentalizovani od neke stranke". Ona je istakla i da joj je žao što niko ko je glasao za taj zakon nije došao da razgovara sa ženama koje su protestovale. Poslanik Pokreta centra Vladimir Djurić rekao je da je Macura pomogla tim ženama i da ne spominju više te zene na takav način već da o njima govore tek kada budu razmotrili njihove zahteve i u Skupštini ih usvajali. Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević izjavio je da je ponosan što je Srbija zemlja koja najviše brine o svojim majkama i ono što je vest je da će jos više da brinuti o njima i da će svima koji su oštećeni to biti nadoknadjeno. Biće vraćeno majkama koje su zakinute, želimo da naše mere uspeju i da majkama dajemo više. Sigurno će biti izmena i dopuna Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom", kazao je Djordjević.
Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar