Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačanin sa odbojkaškom reprezentacijom Srbije u polufinalu Svetskog prvenstva

post-title


Čačanin Petar Krsmanović, deo je čete Nikole Grbića koja je stigla da polufinala Svetskog prvenstva u odbojci. Za vikend sledi borba za medalje.

Odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je sinoć u Torinu od selekcije Poljske sa 3:0 (28:26, 28:26, 25:22), ali je zahvaljujući poen količniku obezbedila plasman u polufinale Svetskog prvenstva. Srbija će tako igrati u polufinalu Svetskog prvenstva peti put od 1998. godine.

Odbojkašima Srbije je u meču protiv Poljske nedostajalo koncentracije i snage, naročito u prva dva seta, pa su na kraju pretrpeli i drugi od Poljske na ovom šampionatu. Najefikasniji u redovima Srbije bio je Uroš Kovačević sa 14 poena, 11 je upisao Aleksandar Atanasijević, dok je Marko Ivović meč završio sa sedam poena. Poljsku su do pobede vodili Bartoš Kurek sa 15 i Mihal Kubjak sa 14 poena. Pored Srbije, medju četiri najbolje selekcije plasirale su se i reprezentacije SAD i Brazila, a sutrašnji meč Poljske i Italije odlučiće poslednjeg polufinalistu. Srbija će igrati u polufinalu u subotu, a protivnika će saznati posle sutrašnjih utakmica poslednjeg, trećeg kola u obe grupe.


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar