Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Državni sekretar u poseti Gornjem Milanovcu

post-title


Predsednik opštine Dejan Kovačević, ugostio je danas državnog sekretara u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Nenada Nerića.

Predsednik Kovačević je istakao da je saradnja opštine Gornji Milanovac i ovog Ministarstva izuzetno dobra i iskoristio priliku da se zahvali gospodinu Neriću na odvojenom vremenu kako bi posetio našu Opštinu. Osnovni cilj ove posete prema Kovačevićevim rečima jeste da se vidi način funkcionisanja službi socijalne zaštite sa teritorije opštine Gornji Milanovac i šta je to što može da se uradi kako bi se njihov rad poboljšao u narednom periodu.

- Jako je značajna činjenica da smo mi ostvarili odličnu saradnju sa Ministarstvom da transferna sredstva koja dobijamo od Ministarstva trošimo na zakonit način. Ono što svakako treba da uradimo jeste renoviranje zgrade Centra za socijalni rad. Opština je spremna da participira u celom tom projektu i u narednom periodu ćemo videti kako možemo i taj deo da realizujemo.

Kovačević je dalje dodao da se u narednom periodu da Ministarstvo pošalje inspekcijski nadzor koji će posetiti Centar za socijalni rad.

- Ovaj inspekcijski nadzor će nam reći šta je to što radimo dobro, šta nije rađeno dobro u prethodnom periodu, šta treba popraviti i kako treba u buduće postupati. Korisnici usluga moraju biti na prvom mestu.

Gospodin Nerić je najavio danas i izmenu Zakona o socijalnoj zaštiti koja podrazumeva pre svega uređenje svih elemenata koji čine koordinaciju ustanova socijalne zaštite.

- Ono što je bitno, to je da Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja mora da ima uvid u rad svih ustanova socijalne zaštite.

Kao jednu od ključnih aktivnosti ovog Ministarstva, državni sekretar je naveo i izradu socijalnih karata.

- Socijalne karte treba da pruže pravu sliku socijalnog statusa svih građana Republike Srbije, a što će doprineti da se bez ikakvih posebnih apliciranja socijalna pomoć distribuira onima kojima je ona i najneophodnija.

Nakon sastanka u kabinetu predsednika opštine, Kovačević i Nerić su se uputili u obilazak ustanova socijalne zaštite na teritoriji opštine Gornji Milanovac. Prvo su obišli Centar za socijalni rad i novopostavljenog direktora Aleksandra Jevtovića, nakon toga Nacionalnu službu za zapošljavanje, filijalu u Gornjem Milanovcu, potom su obišli Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, a posetu su završili obilaskom agencije „Niveus tim“ koja pruža usluge socijalne zaštite i pomoći u kući starim licima na teritoriji opštine Gornji Milanovac. Na terenu, sa predstavnicima ovih službi, razgovaralo se o poboljšanju uslova rada i podizanju nivoa usluga prema korisnicima.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar