Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Lupnjača i Zapadna Morava i dalje zagađene

post-title


U rekama Lupnjača i Zapadna Morava i dalje su vidljive površinske fleke od ulja i masti, izjavio je danas gradonačelnik Čačka Milun Todorović, dodajući da je stanje kritično, ali da nije alarmantno.

Prema njegovim rečima, od republičkim inspekcijama - sanitarne, za zaštitu životne sredine i Uprave za vode, zatraženo je da se ponovo izvrši kontrola.

"ZZJZ na našu inicijativu, ali i njihovu pojačano vrši nadzor na rekama Lupnjača i Zapadna Morava. Uputili smo i zahtev Ministarstvu odbrane da se uradi ispitivanje u krugu kompanije 'Sloboda' u koju ZZJZ nema pristup. Oni su dali taj nalog i postupak je urađen, dobili smo nalaze u kojima se navodi da u Pridvoričkoj i Jezdinskoj reci, od kojih se stvara Lupnjača, nema ulja i masti", objasnio je Todorović.

Todorović je rekao da u Lupnjači i dalje postoje ulja i masti, ali u nešto manjem obinu.

"Ponovo smo inicirali sve tri inspekcije da rade svoj posao savesnije i da vide ko je zagađivač. To nije posao ZZJZ i grada Čačka", istakao je Todorović, dodajući da kada budu imali potpun podatak od republičkih inspekcija, tada će preduzeti mere bez želje da ubunjuju javnost.

"Kad dobijemo nalaze onda će i Štab za vanredne situacije doneti određene mere. Ne bih nikada optužio nikoga unapred dok nemamo konkretne parametre", izjavio je gradonačelnik.

Media portal



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar