Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Deda Mraz stiže u Čačak

post-title


Ulična akcija ​"Ako želiš informacije od javnog značaja, zašto ne pišeš Deda Mrazu?"

U okviru kampanje „Srbija do informacija“​ , ulična akcija „Ako želiš informacije od javnog značaja, zašto ne pišeš Deda Mrazu?” ​ organizuje se u sredu, 3.oktobra,​ ​na Trgu, od 15 do 17 časova u Čačku.

Pravo javnosti da zna je veoma važno pravo koje kroz Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja omogućava svim građanima da imaju uvid u rad javnih institucija koje se finansiraju njihovim novcem. Ovaj Zakon omogućio je da saznamo mnoge činjenice od javnog interesa koje bi ostale sakrivene od očiju javnosti.

Na akcijama će građani moći da preko Deda Mraza pošalju pismo u kojem će tražiti određene informacije od javnog značaja. Ulične akcije organizovane su u više gradova u Srbiji – Prijepolje, Užice, Valjevo, Smederevo i Sombor. Kampanja se nastavlja u cilju informisanja građana o značaju Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, zato će se do kraja ove nedelje pored Čačka​, akcije održati u Nišu​ i u Kragujevcu​. Ulične akcije organizuju se uz podršku Fondacije Friedrich Naumann za slobodu.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar