Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Od 4. do 8. oktobra u Čačku gostuje "Naučni kamion"

post-title


Posle uzbudljive Noći istraživača, u Čačku narednih dana biti stacioniran Naučni kamion. Svi zainteresovani, od 4. do 8. oktobra u vremenu od 10:00 do 18:00 časova imaće priliku da pogledaju izložbe iz biologije, matematike, da učestvuju u brojnim radionicama i nauče nešto novo.

Kamion će se nalaziti na platou ispred Osnovne škole "Vuk Karadžić".

Direktorka Regionalnog centra Gorica Stanojević, izjavila je da će svi zainteresovani moći da pogledaju izložbe koje će biti posvećene biologiji i matematici.

"Posetioci će moći i da uživaju u predavanjima iz geografije, da istražuju planetu Zemlju, da vide kako radi meteorološka stanica. Tu će biti solarni panel, Pametna kuća nastavnika i učenika Tehničke škole", navela je Stanojević.

Sastavni delovi ove mobilne konstrukcije su radne stanice i interaktivni eksponati koji dodatno podstiču radoznalost i interesovanje za nauku.

Naučni kamion je opremljen priključcima za struju, vodu i internet, a poseduje i opremu za audio-vizuelne prezentacije i živi TV prenos.

Svoj doprinos Naučnom kamionu kroz radionice sa predavanjima dala je i Tehnička škola.

"To će biti radionica sa uvodnim predavanjem gde će učenici moći da vide najznačajnija arhitekstonska dostugnuća od starih vremena, ali ćemo se bazirati na onim najmodernijim i moći će potom da istražuju formu sami, tj. dobiće materijal potreban za izradu različitih arhitektonskih formi", izjavila je arhitekta Katarina Nedimović Zatežić.

Naučni kamion prvi put gostuje u Čačku, a u Gradskoj upravi se nadaju da će to postati tradicija.

Pomoćnik gradonačelnika Čačka Vladan Milić, rekao je ga lokalna samouprava podržava ovakve skupove.

Media portal



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar