Predsednik Sindikata obrazovanja Čačak Vladimir Adžić izjavio je danas da je čačanska policija tražila podatke od tog sindikata koliko je škola u štrajku i kakvi su planovi sindikata.

Adžić je rekao novinarima, prenosi Beta, da je sindikat odbio da pruži informacije policiji navodeći da se radi „o jednoj vrsti pritiska” pred današnje pregovore sindikata sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem.

„Dešavalo se po svim gradovima, pa i u Čačku, da su policijski službenici zvali i tražili podatke o školama u štrajku. Reagovao sam ja u Čačku, a reagovali su i ljudi u drugim sredinama, jer to nije posao policije. Nema razloga da se vrši takav pritisak i da se policija meša u sindikalnu borbu”, rekao je Adžić.

Čačak (Foto G. Otašević)

On je ocenio da je zahtev školskih uprava da se evidentiraju štrajkači, jedna vrsta pritiska uoči pregovora sa Ministarstvom prosvete.

„Odbijamo te pritiske i nastavljamo štrajk. Odlučni smo jer ono što se usvoji 1. januara, važiće za narednih 10-15 godina. Želimo svi u deveti platni razred”, rekao je predsednik Sindikata obrazovanja Čačak koji je član Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

U svim školama u Čačku časovi su skraćeni na 30 minuta.

Pregovori sindikata prosvetnih radnika sa ministrom prosvete biće nastavljeni danas, a povod je zahtev sindikata da svi prosvetni radnici sa sedmim stepenom stručne spreme budu u devetom platnom razredu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here