Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Boško Obradović koordinator svih narodnih poslanika koji pripadaju Savezu za Srbiju u republičkom parlamentu

post-title


Lider Pokreta Dveri Boško Obradović je koordinator svih narodnih poslanika koji pripadaju Savezu za Srbiju (SzS) u republičkom parlamentu. Ova odluka Predsedništva SzS doneta je u ponedeljak i počela je da se primenjuje od redovnog jesenjeg zasedanja Skupštine Srbije. Boško Obradović kaže za „Politiku” da neće biti autokrata i da će se o zajedničkom radu dogovarati sa poslanicima koji se nalaze u ovom pokretu.

„Predsedništvo Saveza za Srbiju, čiji sam član i kao jedan od osnivača saveza u ime Dveri, ovlastilo me je da pokrenem koordinaciju svih poslaničkih grupa koje pripadaju SzS. Osim poslaničke grupe Dveri, tu se nalaze još i poslanička grupa Demokratske stranke, koju predvodi Goran Ćirić, i poslanička grupa Za spas Srbije koju predvodi Sanda Rašković Ivić. Nas troje ćemo se dogovarati i usklađivati zajednički rad, kao što je bio slučaj zakona koji se tiče penzija”, ističe Obradović i navodi da će i ubuduće nastaviti sa zajedničkim aktivnostima u okviru programske platforme saveza od 30 tačaka.

Obradović tvrdi da to što je postao koordinator neće ništa promeniti u radu poslaničkih klubova Dveri ili DS-a, jer, kako kaže, svako zadržava autonomiju i vreme za raspravu koje mu sleduje na osnovu broja osvojenih mandata  i u tom smislu. „Svako će zadržati svoju samostalnost u radu, i jedne druge ćemo pomagati u odbrani naših političkih stavova i nastupaćemo zajedno prilikom donošenja određenih zakonskih predloga”, kaže Obradović. Na pitanje da li će mesto koordinatora biti rotirajuće kao mesto čelnika SzS, Obradović kaže da to neće biti slučaj, jer je on jedini od lidera saveza koji je i narodni poslanik.

Sanda Rašković Ivić, potpredsednik Narodne stranke i šef poslaničkog kluba „Za spas Srbije” kaže da sa Boškom Obradovićem ima odličnu saradnju još iz vremena kada su bili koalicioni partneri pred parlamentarne izbore 2016. godine. „Boško Obradović je mlad političar koji ima dosta energije i sigurno ćemo se dogovoriti i uskladiti naš rad oko predlaganja amandmana, zajedničkih konferencija za novinare i dogovora za raspravu u Skupštini Srbiji. Do sada smo imali dve zajedničke akcije, što govori da je saradnja veoma dobra i ne vidim razlog da tako ne bude i ubuduće. Za mene nije toliko bitno da li će ova funkcija biti rotirajuća nego je bitnije kako ćemo sarađivati”, kaže za „Politiku” Sanda Rašković Ivić.

Radoslav Milojičić Kena funkcioner Demokratske stranke za naš list kaže da je izabran na listi DS-a i ne želi da komentariše odluke SzS. „Moj predsednik poslaničke grupe je Goran Ćirić i tačka. A ta priča da je Boško Obradović nama šef za mene je besmislena i od toga nema ništa. On može da bude šef svojima u stranci, a meni ne može”, rekao je Milojičić.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar