Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Izmenama Statuta opštine predviđen manji broj odbornika i pomoćnika

post-title


Novim predlogom Statuta opštine Lučani, predviđeno je da broj skupštinskih odbornika bude smanjen sa dosadašnjih 45 na 35.
Na sednici Opštinskog veća predlogom izmenama Statuta predviđeno je i smanjenje broja članova Opštinskog veća sa devet članova plus dva obavezna člana, predsednik i zamenik predsednika, na sedam plus dva.
Umesto dosadašnja tri pomoćnika, predlog Statuta predviđa dva pomoćnika predsednika za koje Statutom nije predviđena posebna školska sprema.
Na sednici je usvojen i prvi rebalans budžeta u 2018. godini. Najviše promena budžet je pretrpeo sa povećanjem sredstava za opštinska javna preduzeća "Komunalac" i "Dragačevo puteve", za javnu rasvetu, vodosnabdevanje, opremanje seoskih ambulanti, kao i za javno informisanje.
Imajući u vidu da postojeći automobili nisu u voznom stanju ili su tehnički neispravni, Veće je donelo odluku o pokretanju postupka nabavke putničkih automobila za potrebe Opštinske uprave.
Doneta je i odluka o davanju opreme za kontrolu bezbednosti u saobraćaju Policijskoj stanici Lučani.
Članovi veća su dali saglasnost i na predlog grupe građana "Jedan tim" za dodelu nagrade, u iznosu prosečne mesečne zarade u Lucanima, Nemanji Matijaševiću koji je na nedavno održanom paraatletskom evropskom prvenstvu u Berlinu osvojio srebrnu medalju u disciplini skok u dalj.


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar