Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Borac putuje na noge Slobodi

post-title


U prvom kolu Košarkaške lige Srbije ekipa Borca će ukrstiti koplja sa Slobodom iz Užica na utakmici koja počinje u 19 časova.

[caption id="attachment_81230" align="aligncenter" width="770"] foto: MN Press[/caption]

Početak domaćeg prvenstva dolazi u nezgodnom trenutku za Čačane. Naime, Borac je u prva dva kola ABA 2 lige doživeo poraze od Sparsa i MZT - a. Uprkos neprijatnoj situaciji, duel u Užicu biće prava prilika da se prekine negativan niz i zabeleži prva pobeda u tekućoj sezoni. Ako neka ekipa ima snagu i kvalitet da se izbori sa nedaćama, onda je to Borac.

Razume se, značaj KLS - a od ove godine drastično je porastao. Valja podsetiti da će prva dva tima iz ligaškog dela osigurati učešće naredne sezone u ABA 2 ligi. Zbog toga će sve ekipe želeti da se dokažu i eventualno pokušaju da obezbede ulazak u prestižno regionalno takmičenje.

Strateg čačanske ekipe Jovica Arsić naglašava da će utakmica protiv Slobode biti izazov za njegove izabranike.

,,Sloboda je bitno promenila tim u odnosu na prošlu sezonu. Ipak, najbolji igrači su ostali. Takođe, ekipa se pojačala na određenim pozicijama. Dodao bih da su veoma kvalitetno igrali u pripremnom periodu. Sve navedeno dovodi do zaključka da nas očekuje veliki posao u Užicu. Sloboda će igrati pred domaćim navijačima, što će joj biti dodatni motiv“, smatra trener Borca.

Šef struke Čačana se osvrnuo i na svoj tim. Takođe, napomenuo je i važnost KLS lige.

,,Nismo u dobroj situaciji nakon dva poraza u ABA 2 ligi. Ipak, nemamo izbora, moramo da nastavimo dalje, jer je KLS od ove sezone veoma važna zbog plasmana u ABA 2 ligu. Potrebno je da damo sve od sebe kako bismo izašli iz trenutne krize i da bi zabeležili prvi trijumf“, reči su Jovice Arsića.

Pouzdani organizator igre Borca i reprezentativac Srbije Ilija Đoković smatra da će tim polako izaći iz krize i biti najbolji onda kada za to bude pravo vreme.

,,Evo, kreće i KLS. Lošije smo krenuli u ABA 2 ligi, ali na nama je da prebrodimo krizu koja nas je zadesila. Ipak, smatram da je bolje što nam se to desilo sada na početku sezone, jer možemo polako da ulazimo u formu kako vreme bude prolazilo i da budemo najbolji onda kada to bude najpotrebnije“, izjavio je Ilija Đoković i još dodao.

,,Biće teško u Užicu. Ali ako budemo imali dobar pristup i pravi karakter u meču, verujem da možemo zabeležiti prvu pobedu u sezoni“, završio je Đoković.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar