Na poslednjoj trci ovogorišnjeg Kupa Srbije u biciklizmu biciklisti Borca uspeli su da sačuvaju prednost iz prethodnih trka i pobede u generalnom plasmanu ekipa u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, a Marko Danilović pobedio je u pojedinačnoj konkurenciji.

Poslednja trka ovogodišnjeg Kupa Srbije u biciklizmu održana je u organizaciji OBK Beograd, pod nazivom Plava trka. Staza trke išla je od Banjice, Avalskim putem do Vlaškog polja i nazad sa ciljem na Avali u dužini od 80km. Odmah posle starta jak tempo nametnuli su biciklisti Borca koji su uspeli samo da prate biciklisti beogradskog Partizana. Upravo ove dve ekipe borile su se za konačnu pobedu u generalnom plasmanu, pa se vodila i velika taktička borba. U takvim okolnostima biciklisti Partizana kontrolisali su samo bicikliste Borca, nisu hteli da sarađuju u zajedničkom begu i na kraju uspeli su da pobede ovu trku, ali u ukupnom zbiru bodova nisu uspeli da pređu Borac.

Pojedinačno trku je pobedio Stevan Klisurić iz Partizana ispred Stefana Stefanovića i Marka Danilovića. Ekipno Partizan je bio prvi, a Borac drugi. U konačnom plasmanu ekipa Borac je osvojio prvo mesto, ispred Partizana i Metalca iz Kraljeva. Posle pobede na Prvenstvu Srbije ova dvostruka titula je dokaz da je Borac ove godine najbolji biciklistički klub u Srbiji. Ovu titulu ekipe upotpunio je Marko Danilović i Stefan Stefanović, koji su u pojedinačnoj konkurenciji osvojili prvo i treće mesto u generalnom plasmanu.

Dobre rezultate seniora nadogradile su i mlađe kategorije, jer su juniori dakođe osvojili ove godine duplu titulu, posle pobede na Prvenstvu Srbije pobedili su i u Kupu Srbije. Najuspešniji pojedinačno bili su Bogdan Milošević i Dimitrije Jeremić koji su osvojili četvrto i peto mesto u generalnom plasmanu, a Jeremić je na zadnjoj trci osvojio treće mesto. Ekipa kadeta na kraju je bila četvrta, a ekipa Mlađih kadeta je osvojila treće mesto. Pojedinačno mlađi kadeti Dejan Cogoljević i Boško Veličić osvojili su četvrto i peto mesto, dok je Cogoljević na zadnjoj trci osvojio treće mesto.

Najstariji biciklisti Borca u kategoriji masters, takođe su bili uspešni, ekipno su osvojili prvo mesto u generalnom plasmanu, a zadnju trku pobedio je Toni Smiljanić, koji je u generalnom plasmanu pojedinaca osvojio drugo mesto.

Sa ovom trkom zvanično je završena ovogodišnja biciklistička sezona na drumu. Do kraja godine biće još takmičenja u drugim biciklističkim disciplinama, ali generalno ova sezona za Biciklistički klub Borac može se oceniti kao uspešna.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here