Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Sanacija oštećenih stubova na vijaduktu počinje sutra, poznat novi termin za završetak radova

post-title


Na tri stuba, koja nose vijadukt na obilaznici oko Čačka, uočena su oštećanja zbog čega je obustavljen saobraćaj.

Šef Odseka za mostove Javnog preduzeća Putevi Srbije, Dragan Milošević, objasnio je da je na stubu S16 uočeno veće oštećenje, dok su manja na dva stuba S15 i S14.

"Sinoć smo delimično osigurali konstrukciju i nadam se da neće doći do urušavanja objekta u delu stubova S16 i S15. Naredna dva dana stiže teška oplata kojom ćemo objekat podjarmiti i time omogućiti da on stoji stabilno, a da mi dalje nastavimo radove", rekao je Milošević, koji je zajedno sa gradonačelnikom Čačka Milunom Todoroviće, obišao radove na vijaduktu.

Prema njegovim rečima, radovi na gornjem stroju mosta biće nastavljeni.

"Saobraćaj, kad podjarmimo konstrukciju na stubovima 14, 15 i 16 vraćamo na uobičajni režim, a to znači jednosmerno naizmenično propuštanje preko vijadukta. Očekivano je da naredne sedmice saobraćaj vratimo na vijadukt. To je relaksacija za gradske ulice i onda će svi ići svojim redom", istakao je Milošević.

Milošević je izjavio da će posle najnovije situacije, radovi na vijaduktu biti završeni između 1. i 15. novembra.

Projektant smatra da je do pucanja stuba došlo zbog uvažavanja zahteva policije i Grada da se teretni saobraćaj propušta naizmenično preko vijadukta.

"Navlačenje teškog opterećenja na most ima za posledicu da su ionako oštećeni stubovi morali malo da popuste. Imamo i informaciju od odgovornog izvođača radova da je prošao vangabaritni prevoz što takođe može dovesti do ozbiljnije razgradnje", naveo je Milošević.

Todorović kaže da je najvažnije do nije došlo do urušavanja i da je bezbednost svih učesnika u saobraćaju najvažnija.

"Ono što je meni neprihvatljivo jeste to što izvođač nije u nekom ranijem periodu uvideo pukotinu na stubu broj 16 i to smatram veoma nemarnim", istakao je Todorović.

Vijadukt je izgrađen tokom 70-tih godina prošlog veka. Ozbiljna sanacija je zbog oštećenja urađena 2002. godine.

Saobraćaj se trenutno preusmerava kroz grad. Iz pravca Užica, Bulevar oslobođenja, zatim ulicama Dragiše Mišovića, Devet Jugovića, Lominom, Beogradskom, Nikole Tesle, pa do uključenja na magistralni put.

Iz pravca Beograda vozači se preusmeravaju u Kulinovačko polje, zatim u ulice Radenka Janjića, Dragiše Mišovića, Bulevar oslobođenja i od Slovasa ponovo na magistralni put.

Media portal



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar