Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



KK Čačak 94 zaustavljen u trećem kolu Kupa Srbije

post-title


U 3. kolu Kupa Srbije igrači Čačka 94 poraženi su na domaćem parketu od ekipe Slobode iz Užica rezultatom 76:93 (13:20; 18:25; 22:29; 23:19). Uprkos ishodu meča, publika je imala priliku da gleda dobru košarku tokom većeg dela utakmice.

Što se tiče samog toka meča, bolje je počeo domaći sastav, koji je sa dosta energije ušao u utakmicu. Bila je očita želja da se pokaže pred favorizovanim rivalom. Nije manjaklo želje, truda, požrtvovanja. Iako je Sloboda vodila od samog početka, domaćin je sve vreme držao priključak, praktično dišući za vratom rivalu. Sjajan prodor kapitena Zimonjića dodatno je razgalio već prilično raspoloženu publiku. Ipak, fizička dominacija igrača Slobode dolazila je do izražaja. Takođe, u oči pada mali broj poena u prvih deset minuta.

Početkom drugog dela igre Sloboda prvi put stiče dvocifrenu prednost (13:24). Ipak, Dedijer prekida seriju gostujućeg tima. Iako su Užičani kontrolisali igru i sve vreme držali prednost, Čačak 94 se nije dao. Igrao je domaći sastav vrlo požrtvovano protiv rivala. Ali zahvaljući većem iskustvu, Sloboda na veliki odmor odlazi sa solidnim suficitom.

Brzo i sa dosta polukontri se igralo na početku treće deonice. U tom kvartalu Sloboda je polako, ali sigurno podizala prednost, dostigavši maksimalnih +27 (40:67). U tim trenucima Užičani su rešili pitanje pobednika. Naravno, do kraja je imao Čačak 94 svetlih trenutaka, ali prosto nije mogao protiv KLS ekipe. Želja, trud i zalaganje ipak nisu bili dovoljni.

Treba konstatovati da je na kraju meča ekipa Čačanina Vladimira Lučića zasluženo slavila. Uprkos porazu, ovaj duel protiv prvoligaša bio je dobra škola za igrače iz Čačka. Dosta će ova utakmica značiti izabranicima Zorana Stefanovića u nastavku sezone.

Jedan od najzapaženijih aktera u domaćem sastavu, Momčilo Azanjac, posle meča je izjavio: ,,Želeo bih da čestitam ekipi Slobode na zasluženoj pobedi, a svojoj ekipi na dobroj borbi. Pružili smo svoj maksimum u ovom trenutku, i smatram da smo bili dostojan protivnik”, kazao je Azanjac.

Sumirajući utiske nakon utakmice, Filip Dedijer je konstatovao: ,,Nema šta puno da se kaže, Sloboda je dosta kvalitetnija ekipa. To dovoljno pokazuje podatak da igraju dva ranga iznad nas. Fizički i tehnički su potkovaniji. Međutim, mi smo na teren izašli sa željom da se borimo i damo sve od sebe. Verujem da smo u tome donekle uspeli, kao i da smo skupo prodali kožu. Doduše, jeste razlika na kraju bila velika, ali smatram da rezultat nije poražavajući”, reči su Dedijera.

Sledeći meč ekipa Čačak 94 igra u okviru lige, a protivnik će biti Crnokosa. Taj duel zakazan je za subotu 13. oktobar, a biće odigran u Kosjeriću. Početak je u 19 časova.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar