Mladić Radiša K. (20), koji se sinoć polio benzinom i zapalio, vitalno je ugrožen i danas je transportovan na Kliniku za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Zvečanskoj ulici u Beogradu, rekao je direktor Opšte bolnice u Čačku dr Radoslav Milošević.

– U toku je priprema za transport, pacijent se nalazi na odeljenju intenzivne nege, na respiratoru je i vitalno je ugrožen. Opekotine su zahvatile oko 55 posto kože, urađena je primarna obrada opekotina i on će tokom dana biti prebačen u Beograd – kazao je ranije danas dr Milošević za Glas zapadne Srbije.

Mladić Radiša K, starosti oko 20 godina iz Trbušana kod Čačka, pokušao je sinoć samoubistvo paljenjem benzinom.

Bivši radnik je prema rečima očevidaca, ispred ulaza u privatno pekarsko preduzeće u Čačku, popio određenu količinu benzina a zatim je ušao u krug fabrike gde je seo na pločnik ispred ulaza u garderobu, polio se ostatkom, dok je istovremeno u ruci držao upaljač.

Policijska patrola pokušala je da ga spreči u toj nameri, a za to vreme stigli su i mladićevi roditelji koji su ga molili da ne čini tako nešto, međutim on je u jednom trenutku upalio upaljač i zapalio se.

Policajci i okupljeni radnici brzo su intervenisali s protivpožarnim aparatima i ugasili plamen. Policajac Boris B. tom prilikom je zadobio opekotine, jer ga je tokom intervencije zahvatio plamen.

Ekipa hitne pomoći je mladića s teškim telesnim povredama prevezla u čačansku bolnicu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here