Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Demanti iz Zračka

post-title


Iz čačanskog Zračka demantuju navode iz saopštenja Grupe građana za napredniji Čačak.

-Shodno saopštenju Grupe građana za napredniji Čačak objavljenom 09.10.2018.godine, kao v.d.direktora Ustanove naslovljene u “nemiru i bezakonju”,osećam potrebu i obavezu da se izjasnim po iznetim navodima.

Od prvog dana stupanja na dužnost v.d.direktora moja jedina i iskonska namera je da unapredim rad Ustanove, prevashodno u organizaciji i radu sa korisnicima,obzirom da sam kroz rad matičnog defektologa u proteklih 5 godina bila u mogućnosti da uočim sve nedostatke koje kao rukovodilac mogu da predupredim.Takođe sam svesna da je osnovni preduslov uspešnog rada mir unutar Ustanove,što ovakvi članci dodatno otežavaju, a sprovođenje zakona kao takvo se podrazumeva.

Pre svega,sve čestitke na literarnoj formi članka koji ste objavili,koji je kao takav morao imati bombastičan naslov,uvod,razradu i efektan zaključak. Ipak,iako je forma zadovoljena,suština članka je daleko od istinitosti i verodostojnosti,čime bi kao jedna grupa građana trebalo da se vodite.

• U uvodnom delu nisam bila u mogućnosti da odgonetnem fraze “kakvog-takvog raspleta” i “koliko-toliko pod okriljem zakona”, pa literarni uvod neću ni komentarisati. • Zahvaljujem se na šansi koju ste mi dali da krenem u rad punom parom,kako ste naveli, iako se ispostavlja da pojedinima i puna para smeta. • Na početku razrade navodite da osim redovnijeg košenja trave ništa novo niste videli. Pretpostavljam da je to zbog činjenice da,pored toga što je pokošena trava golim okom lako vidljiva, niste suštinski upoznati sa radom Ustanove, pa ću Vam ukratko sažeti aktivnosti, i to:

• U toku su radovi na ugradnji lifta unutar Ustanove, koji će Ustanovi obezbediti trajnu licencu, i što je najvažnije, dostupnost spratnog dela zgrade svim našim korisnicima. Svakodnevno sam u komunikaciji sa nadzornim organima i podizvođačima kako bih ubrzala dinamiku izvođenja radova,u čemu sam skoro i uspela,obzirom da se radovi privode kraju. • U protekla četiri meseca , obzirom na uslovnost i toplo vreme, korisnici su bili na izletu Atomskoj banji u Gornjoj Trepči, krstarili su katamaranom Ovčarsko-kablarskom klisurom, i imali veoma topao prijem u manastiru Nikolje, kao i izlet u Kragujevc-gde su posetili Akvarijum sa retkim vrstama riba, Muzej "21.oktobar", Spomen kompleks Šumarice i manastir Vraćevšnicu. • Prvi put za proteklih pet godina korisnici "Zračka" su u organizaciji Ustanove, uz stručan nadzor, otišli na besplatno desetodnevno letovanje, u periodu od 21. do 31. avgusta. Boravili su u dečijem odmaralištu u Ulcinju,a letovanje je ostvareno uz svesrdnu pomoć Grada i PU Radost,kojima se i ovim putem zahvaljujem. • Okončani su radovi na rekonstrukciji behaton ploča u dvorišnom delu Ustanove,koji je,sem što je golim okom bio neizgledan, pravio velike probleme u prilazu korisnika kao i u njihovim dvorišnim aktivnostima. • Sanirano je dugogodišnje prokišnjavanje u radionici na prizemlju, koja godinama nije u funkciji, i naručen materijal za potpunu rekonstrukciju. • Tokom predhodne, dečje nedelje, korisnici su bili radno angažovani i u saradnji sa JKP „Gradskim Zelenilom"sadili cveće i ulepšavali dvorišni deo Ustanove. • U dogovoru sa Osnivačem, napisan je i stavljen u plan budžeta Ustanove za narednu godinu projekat nabavke kombi vozila prilagođenog osobama sa posebnim potrebama. To je tokom osnivanja Ustanove bio jedan od primarnih dometa. • Svi stručni radnici i stručni saradnici su 29.09.2018. pohađali akreditovanu stručnu obuku vezanu za rad u ustanovama socijalne zaštite. • Tokom ovog meseca planirana je dvodnevna obuka vezana za usko stručan rad u ustanovama ovog tipa. • Vezano za vaše navode oko dolaznosti korisnika- dolaznost je,nasuprot Vašim objavama baziranih na pogrešnim informacijama, u porastu : tokom proteklih meseci imali smo zahteve za prijem novih korisnika, a deca koja još uvek pohađaju specijalnu školu( a naši su korisnici) pauzu tokom letnjeg raspusta proveli su u “Zračku”. Osim toga, u dogovoru sa SOŠO “1. novembar” svakog dana po dvoje dece dolazi na tretman u senzornu sobu ( u terminima koji su slobodni).

• Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji poslova Ustanove rađen je temeljno i uz sve potrebne konsultacije, podrazumevano, u skladu sa svim zakonskim propisima. Osnivač je na Pravilnik dao saglasnost, kao i Izvršni odbor Sindikata Ustanove. • Cilj nove sistematizacije je povećanje broja radnika čiji je posao direktan rad sa korisnicima, dakle, u cilju unapređenja direktnog rada sa korisnicima.Sistematizacija nije povučena zbog nezakonitosti,kao što ste naveli, već u dogovoru sa Osnivačem, kako bi zaposlena,koja je tehnološki višak bila preuzeta od strane druge javne ustanove. Shodno tome, čeka se raspisivanje internog konkursa i sprovođenje sistematizacije. Zbog nepostojanja mogućnosti da se poveća ukupan broj radnika u Ustanovi u postojećim brojevima se mora pronaći mesta, pre svih, za nove defektologe i negovatelje. Opšte je poznato šta je osnovna delatnost naše Ustanove, kao i činjenica da od početka radimo sa manjim brojem radnika iz te struke.

U lično ime i ime( velike većine ) zaposlenih u Ustanovi molim Vas da prekinete sa objavama paušalnih i malicioznih članaka,kako bi Ustanova mogla da se posveti radu i unapređenju rada sa korisnicima na ponos Grada, ističe u saopštenju Ana Jakovljević.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar