Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačanin među optuženima za eksploziju u Kragujevcu

post-title


Više javno tužilaštvo u Kragujevcu podlelo je Višem sudu optužni predlog protiv dvojice profesionalnih vojnih lica na rukovodećim mestima i četvorice službenih lica zbog požara i eksplozije u Tehničko remontnom zavodu (TRZ) u Kragujevcu, u kojoj su 28. februara prošle godine poginule četiri osobe.

Optužni predlog podnet je protiv D. K. (55) iz Kragujevca i D. Ž.(48) iz Čačka koji se terete da su kao profesionalna vojna lica na rukovodećim mestima u TRZ nisu preduzeli mere za obezbeđenje vojne jedinice.

Službena lica I. N.(37), S. P.(45), Z. A.(40) i S. K.(49), iz Kragujevca okrivljeni su za krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti.

Portparolka Tužilaštva Vesna Đorđević rekla je za RSE da se optuženima stavlja na teret da je svako u okviru svoje nadležnosti učinio propust jer nisu dali uputstva i sproveli mere iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu u objektima, na radnim mestima i radnoj okolini za čuvanje života i zdravlja ljudi i obezbedjenje objekata.

Od dejstva udarnog talasa, parčadi i delova konstrukcije smrtno su stradali potpukovnik Miroslav Perišić, kapetan Darko Kostić i civili zaposleni u Tehničko remontnom zavodu Željko Nikolić i Dejan Kovačević, dok je osam radnika i četiri pripadnika Vatrogasno spasilačke brigade zadobilo teške telesne povrede, a lake telesne povrede zadobilo je četiri radnika TRZ i pet pripadnika Vatrogasno spasilačke brigade.

U TRZ je pričinjena materijalna šteta od 123.447.000 dinara (oko milion evra), a uništena je oprema Vatrogasno-spasilačke brigade vredna 1.560.000 dinara (oko 13 hiljada evra).



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar