Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Nastavlja se miholjsko leto

post-title


U prvih 10 dana ovog meseca izmereno je čak četiri stepena više nego 1966. godine, kada je oktobar u Srbiji bio najtopliji. Miholjsko leto trajaće još deset dana.

Ovaj oktobar biće najtopliji otkako se mere temperature u Srbiji, kažu meteorolozi!

Prema rečima meteorologa, miholjsko leto trajaće bar još desetak dana, a ni kraj oktobra neće biti preterano hladan, pa se prava jesen još ni ne nazire. Takođe, u toku ovog meseca kiše gotovo da neće biti što predstavlja problem za poljoprivredu.

Toplina sa severa Trenutno se iznad Skandinavije nalazi jezgro vrelog vazduha koje određuje i vreme kod nas. Na severu Evrope je sada pakleno, čak više od deset stepeni iznad dugogodišnjeg proseka, dok je kod nas nešto malo blaža situacija. Cela Evropa našla se pod uticajem snažnog anticiklona, koji sprečava prodor oblačnosti i hladnog vremena na ove prostore.

Nema zime Ono što je za sada izvesno jeste da će miholjsko leto potrajati sigurno do 20. oktobra i da će se dnevne temperature kretati od 21 do 26 stepeni.

Tek u trećoj dekadi ovog meseca, posle 21. oktobra, doći će do kratkotrajnog i prolaznog naoblačenja, koje će doneti i blaži pad temperature. Međutim, neke drastične hladnoće nema ni na vidiku - rekli su u RHMZ.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar