Prilikom redovnog vršenja usluge u prilici smo da u posudama za odlaganje smeća zateknemo neadekvatno odložen otpad životinjskog porekla, pa i leševe životinja, što je pre svega, štetno za okolinu, pa i zakonom zabranjeno.

Svi smo svesni da je otpad životinjskog porekla specifičan otpad i sigurno ga nećemo odložiti u svoju kantu za smeće, bar ne zbog nesnosnog mirisa koji se vrlo brzo formira, ali su nesavesni pojedinci itekako skloni se takvog otpada reše tako što će ga baciti drugome pod nos. Pitamo se da li je u pitanju neznanje ili nevaspitanje.

Koristimo priliku da naše sugrađane upoznamo i podesetimo na činjenicu da je zakonom zabranjeno i kažnjivo odlaganje otpada ovakve vrste u posude za odlaganje smeća i da se ovakva vrsta otpada odlaže po posebnoj proceduri za koju je ovlašćeno JKP “Komunalac” Čačak, preko svoje RJ “ZOO Higijena”, a na osnovu ODLUKE O USKLAĐIVANjU OSNIVAČKOG AKTA JKP “KOMUNALAC” ČAČAK SA ZAKONOM O JAVNIM PREDUZEĆIMA, što je odluka grada Čačka:

“…Neškodljivo uklanjanje leševa sa javnih površina i objekata za uzgoj, držanje ili promet životinja, transport ili organizovanje transporta leševa životinja sa javnih površina i objekata za uzgoj do objekta za sakupljanje, preradu ili uništavanje otpada životinjskog porekla na način koji ne predstavlja rizik po druge životinje, ljude i životnu sredinu….”

R.J. “Zoo Higijena”
Telefon:064/814 81 15
Email: zoohigijena@komunalac.co.rs

Odlaganje kabastog, vrtnog, građevinskog i sličnog otpada je takođe regulisano posebnom procedurom, odnosno kabasti otpad se ne treba ostavljati na lokacijama posuda za odlaganje smeća, već pozivom našoj nadležnoj službi ugovoriti preuzimanje ovakve vrste otpada. Svakog proleća naše preduzeće organizuje višemesečnu akciju “Prolećno spremanje” gde su naše u sluge za preuzimanje ovih vrsta otpada besplatne.R.J. “Čistoća”

Telefon: 032/ 53 75 360
Email: cistoca@komunalac.co.rs

1 KOMENTAR

  1. I sad naravno nema ni jedan komentar. E hvala Vam sto ste ovo objavili da se vidi sta sve mi gradjani bacamo u kontenjer i posle je Komunalac tj zaposleni u toj firmi krivi.. E moja Srbijo, muko jedna.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here