Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Održan sajam zapošljavanja

post-title


U galeriji Kulturnog centra u Gornjem Milanovcu, predsednik opštine Dejan Kovačević svečano je otvorio sajam zapošljavanja koji organizuje Nacionalna služba za zapošljavanje, filijala Čačak, ispostava Gornji Milanovac.

Obraćajući se prisutnim poslodavcima i posetiocima ovogodišnjeg sajma predsednik opštine je rekao da opština Gornji Milanovac zajedno sa Nacionalnom službom za zapošljavanje svake godine pokušava da pronađe rešenja i da kroz sajamsku ponudu smanji stopu zaposlenosti u opštini.

- Meni je jako drago što smo vodeći u moravičkom okrugu po privrednoj aktivnosti i to će svakako ostati naš zadatak i za ubuduće. Ono što lokalna samouprava pokušava svake godine da uradi jeste da svojim merama aktivne politike zapošljavanja i odvajanjem određenih finansijskih sredstava pokušava da ublaži nezaposlenost u Gornjem Milanovcu.

Kovačević je najavio da će lokalna samouprava u narednoj godini izdvojiti 15 miliona dinara za aktivnu politiku zapošljavanja, a kako je rekao razmišlja se i o novim merama kao što je plaćanje poreza i doprinosa za prvu godinu rada, kako bi se što veći broj poslodavaca zainteresovao da zaposli nezaposlene sugrađane.

- Ono što je još važno jesu najavljene strane investicije, kao što je izgradnja šoping centra u Gornjem Milanovcu koji će se prostirati na oko 7000 m2 i očekujem da oko 200 naših sugrađana tu nađe posao. Druga investicija je dolazak Lidl-a koji je danas svečano počeo da radi u Srbiji, a već krajem sledeće godine trebalo bi da otvori svoje prodajno mesto u našem gradu, tako da će i za njih biti potrebna dodatna radna snaga. U pregovorima smo i sa nekim dobavljačima fabrike Forverk, koja je već počela gradnju svojih industrijskih pogona u Čačku, tako da očekujemo otvaranje jednog proizvodnog pogona u narednoj godini i u Gornjem Milanovcu, izjavio je predsednik opštine.

Kovačević je naglasio da je lokalna samouprava na raspolaganju i domaćim i stranim investitorima za sve vidove pomoći.

Direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Čačak, Saša Obradović, kao značajnu činjenicu naveo je da na teritoriji opštine Gornji Milanovac trenutno ima 2100 nezaposlenih lica i da je to najmanja stopa nezaposlenosti u Moravičkom okrugu.

- Ovo je samo jedan pokazatelj koliko je dobra Milanovačka privreda i kako ona apsorbuje broj nezaposlenih. Drugi razlog je doprinos lokalne samouprave koja godinama unazad izdvaja dodatna sredstva za aktivnu meru politike zapošljavanja i na taj način se daje doprinos zapošljavanja ljudi ovde u Gornjem Milanovcu.

Na kraju, Obradović je poželeo nezaposlenim licima uspeh u kontaktu sa poslodavcima, posavetovao ih da predaju svoje biografije i da stvore priliku sebi da obezbede posao.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar