Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Potpisan ugovor za rekonstrukciju OŠ "Ratko Mitrović", sledi izgradnja zaštitnog zida kod hale

post-title


U Čačku je potpisan Ugovora o pravima i obavezama Kancelarije za javna ulaganja i Grada Čačka u realizaciji projekta sanacije objekta Osnovne škole „Ratko Mitrović“.

Vrednost radova je 100.096.000 dinara bez PDV-a. U narednih sedam dana Grad bi trebalo da objavi javnu nabavku, da se potpiše ugovor sa izabranim izvođečem i da se počne u rekonstrukciju škole.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, izjavio je da se na ovom projektu radi više od godinu dana.

"Krenuli smo sa skromnih 14.000.000 dinara za najosnovnije potrebe sanavije, a sada smo došli do više od 100.000.000. Aktivan je projekat sanacije i rekonstrukcije Osnovne škole 'Dr Dragiša Mišović', kao i Opšte bolnice u Čačku", rekao je Todorović. Direktor Osnovne škole "Ratko Mitrović", Đuro Ceranić, rekao je potpisivanje ovog ugovora predstavlja veliki dan za tu obrazovnu ustanovu.
"Način na koji funkcioniše Kancelarija jeste model na kom treba svi da učimo kako treba da se radi i kako se ovako veliki prijekti realizuju. Kroz ovaj posao pred nama škola će dobiti potpuno drugačije lice i nadamo se da će na početku naredne školske godine deca da uđu u moderan objekat", objasnio je Ceranić. Zamenik direktora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, Sandra Nedeljković, kaže da se radi o prvom objektu javne namene, dodajući da će projekat rekonstrukcije Opšte bolnice biti najzahtevniji.
"Ovo nije prvi ugovor Kancelarije i grada Čačka, do sada smo uglavnom sarađivali na procesu obnove nakon elementarnih nepogoda 2014, 2016. i 2018. godine. Značajna sredstva su uložena od strane Kancelarije i Vlade Srbije u preventivnu infrastrukturu", navela je Nedeljković.
Direktor Javnog preduzeća Srbija vode, Goran Puzović, pre početka skupa povodom Međunarodnog dana smanjenja rizika od elementarnih nepogoda, rekao je da smo svi svedoci da je sliv Zapadne Morave prethodnih godina pogodio veliki poplavni talas koji je za sobom ostavio pustoš.
  "Otklonili smo sve kritične tačke na ovom području, a država je izdvojiola 1.600.000.000 dinara za sanaciju svih oštećenih delova. Pred nama su za nekih 20 dana tri nova gardilišta u Čačku. Iz poslovanja Srbija voda finansiraćemo zaštitni zid pored hale Borac, a tu je i izgradnja sistema za navodnjavanje", rekao je Putović. Prema njegovim rečima, gradiće se jedan veliki sistem za navodnjavanje u Čačku, koji bi trebalo da opsluži oko 2.500 hektara zemljišta.
"Očekujemo da do kraja ove godine i početkom naredne raspišemo tender, novac je obezbeđen iz kredita Abu Dabija. S druge strane ono što je bitno za ceo sliv Zapadne Morave, to je Studija za zaštitu od velikih voda u slivu Zapadne Morave", zaključio je Puzović.
Media portal, foto: Tv Telemark


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar