Direktorka Osnovne škole “22. decembar” u Donjoj Trepči, Vesna Urošević, potvrdila je danas da se prošlog petka dogodila nezgoda kada je slučajno opalila vazdušna puška i kuglica okrznula jednog učenika.

“Tačno je da se to dogodilo, ali na svu sreću đak nije povređen već ga je olovna kuglica samo zakačila. Dečaka je pregledao lekar i ustanovio da nema posledica, a Policijska uprava iz Čačka je izvršila uviđaj”, rekla je direktorka za Glas zapadne Srbije.

Nezgoda se dogodila na sekciji streljaštva koju je vodio nastavnik tehničkog i koji, prema direktorkinim rečima, važi za veoma korektnog pedagoga.

Načelnica Školske uprave u Čačku Slađana Parezanović rekla je da je došlo do nenamerne nezgode.

“Nama kao Školskoj upravi ili Ministarstvu prosvete je najvažnije da ni jednog trenutka nije bilo ugrožavanja bezbednosti u školi koja je najnormalnije nastavila da radi i tog dana i nakon toga. Ono što je bitno da niko od učenika nije zadobio povrede niti je povređen”, kazala je ona.

“Školska uprava je kako to i nalažu protokoli i pravilnici obaveštena odmah o tom nemilom događaju. Ono što sada škola preuzima su zakonske mere da utvrde čija je odgovornost u pitanju i u kom smislu je možda neko iz okvira svojih odgovornosti izašao”, rekla je Parezanović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here