Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U OŠ "Preljina" održana manifestacija "Hranom do zdravlja"

post-title


Jedanaestu godinu za redom u Osnovnoj školi „Preljina“, održana je manifestacija „Hranom do zdravlja“ u organizaciji učenika i učitelja mlađih razreda, zajedno sa drugarima iz izdvojenih odeljenja Rakove i Prislonice.

Škola je danas ugostlila mnogobrojne roditelje, goste i sve one kojima je šarenilo dvorišta privuklo pažnju. Manifestaciju je otvorio predsednik školskog odbora Branko Dragićević koji je pohvalio rad škole na popularizaciji formiranja zdravih navika u ishrani dece. Osim toga deca su pokazala da se sem ishrane plodovi voća i povrća mogu koristiti za pravljenje raznih oblika, što su kreacije na njihovim tezgama to i pokazale. Smešili su se zečići od kupusa i karfiola, gusenica od grožđa, strašila od bundeva i mnogo toga još. Zanimljivo je bilo i takmičenje u kvizu zagonetki, na temu voća i povrća.

Đaci ove škole imaju i jednu  zagonetku za Vas:

"Žut jesam ali nemam žuticu, dobar sam ti drug kad imaš groznicu".

Specijalni gost je bio direktor Frikoma za Zapadnu Srbiju Miloš Ćirković, koji je izrazio zadovoljstvo što je Frikom učesnik ovakvih manifestacija.

- Danas smo pokazali da je zajednička saradnja škole i porodice jedna od osnovnih karika u sistemu obrazovanja. Prihod od ove manifestacije biće upotrebljen za unapređenje rada škole. Ovom prilikom se zahvaljujemo roditeljima na saradnji. Hvala što podržavate naše akcije i aktivno učestvujete u njima, kažu iz osnovne škole „Preljina“.

"I naredne godine kada krenu prvi Jesenji dani, kada zašušte kukuruzi I zamirišu dunje, dođite ponovo..... Budite naši gosti...", poručuju učenici Osnovne škole „Preljina“.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar