Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Borac arhivirao pobedu nad Zlatiborom Nek se spremi Primorska!

post-title


Nakon teške, fizički zahtevne, uzbudljive i do samog kraja neizvesne utakmice košarkaši Borca su ipak uspeli da izađu na kraj sa ekipom Zlatibora i da slave rezultatom 86:78. I pre susreta bilo je jasno da su Čajetinci veoma neugodan sastav. Doduše, u to je čačanska publika imala priliku da se uveri i prošle sezone. Tako je bilo i ovaj put. Zlatibor je bolje otvorio meč, pa je prva deonica protekla u znaku gostiju. Ipak, u nastavku je Borac uspostavio kontrolu i kakvu-takvu razliku. Ali taman što bi Čačani stekli opipljiviju prednost, tako bi se gosti na volšeban način vraćali u igru. Tek u samoj završnici okršaja domaćinu je pošlo za rukom da reši pitanje pobednika i upiše nova dva boda u KLS ligi.

Nije pogrešno reći još i to da utakmice Borca i Zlatibora polako izrastaju u prave derbije domaćeg prvenstva, kako zbog kvaliteta sastava, tako i zbog velike borbenosti tokom samog meča. Strateg čačanske ekipe Jovica Arsić veruje da njegovi izabranici mogu i moraju da igraju bolje nego što je to bio slučaj protiv Zlatibora. Ipak, zadovoljan je ostvarenom pobedom.

,,Svaka čast Zlatiboru, igrali su muški. Naša publika je imala priliku da vidi jednu ozbiljnu ekipu. Mi smo mekano ušli u ovu utakmicu, i to je nešto čime nisam zadovoljan. Evidentno je da nam je nekoliko igrača van forme. Delimično sam i ja kriv što pokušavam da ih razigram tokom meča, i više puta dajem šansu nekim igračima koji je možda ne zaslužuju. To činim zarad utakmica koje nam dolaze, a koje su veoma važne. Ne želim nikoga da potcenjujem, ali smatram da smo bili favoriti u ovom susretu. Trebalo je da duel rešimo ranije, da ne ulazimo u neizvesnu završnicu. Na kraju krajeva, najvažnije je da smo pobedili“, izjavio je trener Arsić.

Ivan Gavrilović, igrač koji je bez sumnje imao svoju najbolju partiju od kada je obukao dres Borca smatra da je domaći tim zasluženo slavio.

,,Čestitam Zlatiboru na fer i korektnoj borbi. Bili su agresivni od samog starta, i tokom većeg dela meča disali su nam za vratom. Iako smo imali određenih problema uspeli smo na kraju da zasluženo trijumfujemo. Okrećemo se sledećoj utakmici u ABA 2 ligi koju ćemo odigrati protiv Primorske, veoma jake ekipe“, rekao je Gavrilović.

Bio je ovo drugi meč u mini seriji utakmica koje Borac igra u dvorani kraj Morave. Sledeći protivnik, odlična Sikst Primorska, stiže već u sredu 17. oktobra. Taj susret zakazan je za 20 časova. KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar