Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačanski naprednjaci obeležili 10 godina od osnivanja (FOTO)

post-title


GrO Srpske napredne stranke sinoć je uz prisustvo velikog broja članova i simpatizera u velikoj sali Doma kulture obeležio desetogodišnjicu osnivanja Srpske napredne stranke.

Proslavu je uveličao i potpredsednik GO SNS Milenko Jovanov koji se obratio prisutnima.

"Mi ne tražimo podršku za reči već tražimo podršku za dela. Samo u novoj industrijskoj zoni u Čačku gde je država uložila tri miliona evra biće otvoremo preko 1.000 radnih mesta. Čačak će ubrzo doći u situaciju da će se poslodavci međusobno takmičiti ko će da uzme boljeg radnika, a radnik će moći da bira gde će raditi i ko će dati bolje uslove. Moramo u narednom periodu da se još jače i još energičnije borimo za SNS. Moramo još jače i energičnije da se borimo za politiku Aleksandra Vučića. Ne smemo da dozvolimo napade na Aleksandra Vučića koji će da prolaze ćutke u SNS."

Milun Todorović, član predsedništva SNS rekao je sledeće: "Upućujem zahvalnost svima onima koju su imali hrabrost da pre 10 godina pokrenu promene i reforme u Srbiji: i Tomislavu Nikoliću i Aleksandru Vučiću, i celom timu koji je to podržao u Čačku. Mnogi su se iznenadili kada sam ja iz privrede, iz svog ugodnog i lagodnog života ušao u SNS na zadovoljstvo moje porodice. U životu nije sve u materijalnom, kulama i gradovima, objektima, kućama, kolima, novcu. Postoje stvari koje su mnogo veće i značajnije, a to je opšti interes, opšte dobro, da bude svima bolje u Čačku i u Srbiji. Češka poslovica kaže: Ne daj bože da imaš tamo gde niko nema. Naši politički protivnici misle da je sve u skupim automobilima, i kad odmah uđu u te skupe automobile, udobne stanove, nova lepa odela koja verovatno i prvi put obuku, odmah su mnogo pametni, obrazovani, mnogo su pošteni, vredni, radni. Nisu. Samo su prevaranti koji žele da bez rada, bez truda upravljaju sistemom, bilo da je reč o lokalnoj samoupravi ili država. Ova snaga i SNS im neće to dozvoliti zato što svakoga dana radimo u interesu Srbije i Čačka. Radićemo i dalje na dovođenju novih fabrika, stranih i domaćih, za nova zapošljavanja, za rad, poštenje, za pošten život i da svi zajedno budemo mnogo srećniji.

Skupu se na početku obratio poverenik GrO Čačak Marko Parezanović.

"Iza nas je deset godina izazova, strepnji, ali još uvek većih nadanja i očekivanja. Nastali smo u vreme kada je malo toga u našoj zemlji i u našem gradu išlo u dobrom pravcu. Gradili smo budućnost i onda kada je malo ko u nas verovao. Nismo gradili stranku da bi došli na vlast već da bi ona bila jaka, stabilna i da bi kao takva mogla da obezbedi političku stabilnost koja je godinama nedostajala u našoj zemlji, zemlji koja će biti sposobna da svojim građanima obezbedi dugoročan mir i postepen napredak. Naši oponenti mogu da nam zamere mnogo toga, ali ne mogu da kažu da u Srbiji nije bolje nego pre šest ili sedam godina. Ne mogu jer ih realnost demantuje. Naša vizija je da se u naš grad slije toliko investicija sa svih strana, da vi privrednici ne možete da stignete da se javite na sve tendere i da vam jedina briga u budućnosti bude kako pronaći kvalitetne radnike."

Poverenik SNS-a Igor Trifunović dodelio je zahvalnice mesnim odborima i savetima.

" U proteklih 10 godina doprineli smo stvaranju iskrenog prijateljstva i dobrih odnosa u našem gradu na Moravi. Svedoci smo privrednog rasta, otvaraju se nove fabrike, mladi se zapošljavaju, stvara se klima zajedništva i poverenja. Apelujem na sve članove SNS da neprestano rade na sebi i da se menjaju i da budete bolji svakoga dana".

U ime Saveta za omladinu koji je dobio zahvalnicu GrO obratio se Dušan Radojević.

" Ovo jeste možda jedan mali papir ali ovaj papir govori jedno veliko hvala za sve što smo uradili u poslednjih deset godina. Veličina ovog papira se ogleda i u tome što je večeras dobijamo u punoj sali i iz ruke čoveka koji je potekao iz omladine, koji je sa nama bio rame uz rame svih ovih deset godina, čestitog i poštenog čoveka koji je danas predsednik Skupštine grada – Igora Trifunovića."

Pored pomenutih na skupu su govorili prim dr Slavica Dragutinović, Radenko Luković i Biljana Jakovljević.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar