U četvrtak, 18. oktobra na Velikoj sceni čačanskog Doma kulture biće odigrana jedinstvena operska predstava ”Kavalerija rustikana” (Cavalleria rusticana), italijanskog kompozitora Pjetra Maskanjija, u izvođenju Narodnog pozorišta u Beogradu.

”Kavalerija rustikana” (Seosko viteštvo), opera u jednom činu, premijerno je izvedena 17. maja 1890. godine u teatru Kostanci u Rimu i smatra se jednim od prvih i najlepših primera italijanske verističke opere. Premijera ove opere bila je prava senzacija – po završetku opere, Pjetra Maskanjija su čak 40 puta zvali na scenu!

”Kavalerija rustikana” bila je prva Maskanjijeva opera koja je postigla veliki uspeh i smatra se najpoznatijom operom ovog kompozitora, od ukupno šesnaest. Bila je uspešna od prvog izvođenja do danas. Do kompozitorove smrti 1945.godine, u Italiji je bila izvedena preko 14 hiljada puta!

Cene ulaznica su 1.800, 2.000 i 2.300 dinara.

– Još jednom Vam toplo preporučujemo ovaj nesvakidašnji muzičko-scenski spektakl, uz napomenu da rezervaciju i kupovinu ulaznica za operu možete izvršiti u biletarnici Doma kulture svakog radnog dana od 9 do 20 časova, na telefon 325 071, ističu iz čačanskog Doma kulture.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here