Predsednik opštine Ivanjica, Zoran Lazović i gradonačelnik Velikog Rostova, Andrej Los, u prisustvu koordinatora projekta Natalije Šatiljine, sveštenstva i čelnika lokalne samouprave, svečano su presekli vrpcu za izgradnju Doma rusko-srpskog prijateljstva.

Velelepni objekat koji će biti izgrađen po modelu tradicionalnih ruskih kuća nalaziće se u užem centru Ivanjice, nadomak gradskog vodopada.

Ivanjica i Veliki Rostov su pobratimski gradovi, a ovo je samo jedan od koraka koji će produbiti rusko-srpsko prijateljstvo i saradnju, rekla je koordinatorka čitavog projekta, Natalija Šatiljina koja se prisutnima obratila na srpskom jeziku.

– Pre dve godine potpisan je sporazum o bratimljenju ove dve opštine i tada se rodila ideja o izgradnji rusko-srpskog doma koji će ujedno biti i muzej i mesto gde će dolaziti gosti iz Rusije. Radosna sam što smo realizovali taj plan i to na veliki praznik jer se danas u Rusiji obeležava pokrov presvete Bogorodice. Ivanjica i Srbija su moj drugi dom i sve ove aktivnosti usmerene su na produbljivanje prijateljstva i saradnje naša dva naroda – rekla je Šatiljina.

Ganut pažnjom i dobrodošlicom našeg naroda, gradonačelnik Velikog Rostova, Andrej Los, rekao je da se srpsko gostoprimstvo graniči sa nečim gotovo nestvarnim.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here