Lideri Saveza za Srbiju ocenili su na tribini u Lučanima da tamošnja fabrika “Milan Blagojević-namenska” a.d. ne sme doživeti sudbinu Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB) koji je kako su naveli, “poklonjen” kompaniji Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Obraćajući se gradjanima na jučerašnjem skupu u Domu kulture u Lučanima, jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Djilas kazao je da se taj opozicioni blok protivi prodaji strateški važnih fabrika kao što je preduzeće “Milan Blagojević”.

“Problem te fabrike je što će ući u program privatizacije i što tada kreće proces otpuštanja radnika i smanjivanja plata. Savez za Srbiju se zalaže za potpuno drugačiji sistem. Mi se zalažemo da se ne prodaju resursi ove zemlje, poput vode, rudnih bogatstava i strateški važnih fabrika kao što je ‘Milan Blagojević”, kazao je Djilas a preneo Savez za Srbiju.

Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović kazao je da Savez za Srbiju neće dozvoliti režimu da “pokloni” fabriku “Milan Blagojević”.

“Mi trenutno imamo sistem koji želi da malina bude jeftinija od lista, da imamo najniže plate i penzije u Evropi i sve što vredi u Srbiji da se proda strancima za što manje para ali da deo ide u njihov džep. Samo želim da ih podsetim da se ova fabrika ovde ne zove ‘Aleksandar Vučić’ nego ‘Milan Blagojević’ i da nećemo dati da je poklone kao što su poklonili RTB Bor, PKB i Azotaru”, kazao je Stefanović.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here