“Kofer slova” je Međunarodni festival koji okuplja turističke organizacije iz Srbije i regiona, sa ciljem da svoju delatnost afirmišu kroz izdavaštvo i izradu publikacija. Ove godine, 12. i 13. oktobra, učestvovalo je preko 40 turističkih organizacija, a takmičile su se u više kategorija.

U kategoriji za štampane publikacije do 50 strana, 3. nagradu osvojila je Turistička organizacija Čačka za brošuru Verski turizam – manastiri čačanskog kraja. Saradnik TO Čačka, grafički dizajner Stefan Lukić, radio je dizajn nagrađene brošure koja je štampana na srpskom, engleskom i ruskom jeziku. Nagrađen je i web sajt Turističke organizacije Čačka koji je osvojio takođe treću nagradu, a grafički autor sajta je Mijodrag Tutunović – Dizajn Studio “Trigon” Čačak.

Kriterijumi za dodelu priznanja bili su da se kroz materijal adekvatno promovišu turistički proizvodi, istakne autentičnost regije, da ima kvalitetan sadržaj teksta, odgovarajuće fotografije, dizajn i štampu.

Nagrade najboljima uručile su direktorka Turističke organizacije grada Kruševca Suzana Milosavljević i gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, koja je prethodno otvorila Festival.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here