Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Humanitarni tiket u podne: Nikola Tripković tipuje za pomoć porodici Jojić iz Čačka

post-title


Dokaz da se u kladilačkim zanimacijama na putu do pobede mora biti uporan, potvrđuje se već 861. put. Mozzart je zbog te svoje istrajnosti već uz pomoć poznatih ličnosti prosledio ukupno 8.808.560 dinara na preko 60 adresa u Srbiji i Republici Srpskoj, ali nas to nikako ne zadovoljava, jer moramo i želimo da idemo dalje…

Da ne dužimo, danas nam je na pamet pao fudbalsko - kladilački transfer na jedan dan. Pitali smo upravu FK Borac, da li šef struke i sportski direktor Vladimir Stanisavljević, želi da iz stroja na čas pusti novopečenog het - trik momčića, Nikolu Tripkovića? Ako pratite dešavanja na PLS terenima, to je upravo onaj mladi fudbaler koji je na utakmici Zebri sa Žarkovom postigao tri gola.

Odgovor trenera je razume se bio pozitivan, pa smo Nikoli odmah dodelili alat, odnosno Mozzart listu pred izlazak na teren našeg “Humanitarnog tiketa”.

Nikola izvoli, alat imaš, fudbalski si potkovan, pa da vidimo za koga želiš da tipuješ?

“Voleo bih da pomognem mojim sugrađanima, ondnosno porodici Jojić iz Čačka da svi njeni članovi lakše prevaziđu zdravstvene poteškoće, kao i materijalnu oskudicu. Čast mi je što upravo ja imam tu privilegiju da učestvujem u vašoj akciji kroz koju su prošla najveća imena našeg sporta i javne scene”, poručio je Tripković za koga smo takođe čuli da je izdvojen na stranu, odnosno određen kao egzekutor eventualnih penala na utakmicama Borca. Sasvim logično, jer od lopte se ne odvaja još od sedme godine života, kada je sve započelo u Školi fudbala "Mladost - radost", da bi sa 13 leta konačno usidrio u FK Borac.

Prvi par dolazi nam sa utakmice Evrolige, odnosno s meča BUDUĆNOST – MAKABI TEL AVIV. Izraelski Makabi je kao i crnogorski klub već vezao dva evropska poraza. Naime, Budućnost je pala pred Milanom, i Darušafakom, dok se ekipa iz Tel Aviva spotakla na mečevima sa Panatinaikosom i CSKA iz Moskve. Statistika igre kaže da je Makabi ipak dosta ofanzivniji, budući da poraz od Armejaca pri rezultatu 86:89, treba analizirati i kroz rezultate po četvrtinama, u kojima su Izraelci najviše zaostali u četvrtoj deonici koju su izgubili sa četiri poena razlike. Uz to, ne zaboravimo ni da u sistemu igre Budućnosti trenutno nešto škripi, pošto je ovaj tim posle poraza u ABA ligi od Crvene zvezde, i imenovanih evropskih minusa, uspeo da savlada jedino Igokeu sa 78:85.

“Sa dvojkom na Makabi nadam se sve će biti uredu. S obzirom kako Budućnost igra, odnosno kako se Makabi lavovski borio sa timom iz Moskve, meni deluje da ova igra skoro da nema šanse da skrene”, poručio nam je fudbaler koji je prošle godine na talasu ideje uprave kluba o podmlađivanju tima iz vlastitog omladinskog pogona na utakmici s Javorom promovisan u prvi tim.

Idemo na susret BARSELONA – BAJERN. Katalonci su izgubili obe utakmice na gostovanju. Najpre u Moskvi od ekipe CSKA (95:75) a onda i u Španiji od Gran Kanarije (87:86). Ekipa Dejana Radonjića je u prvom kolu pretrpela ubedljiv poraz od Efesa i to u Minhenu (91:70), ali je uspela da ostvari tesnu pobedu nad Panatinaikosom takođe na svom terenu (80:79). Španci i Nemci poslednji put odmerili su snage 2014. takođe u Evroligi, a oba tadašnja duela pripala su timu koji predvodi Svetislav Pešić.

„Kec na Barsu, ako to nije možda jedna od sigurica dana, onda ne znam šta bi drugo moglo biti“!

Sledi fudbal naravno, pa se s Nikolom Tripkovićem upuštamo u bet analizzu utakmice Kupa kralja, ALMERIJA – REUS. Sudar timova iz Segunde može doneti dosta uzbuđenja, budući da će se ove dve ekipe za samo mesec dana dva puta videti oči u oči. Almerija je poslednjeg dana septembra savladala Reus sa 2:0, što je rezultat koji treba uzeti u obzir, budući da su gostujući fudbaleri u minus fazi, odnosno da igraju već četiri utakmice bez ostvarene pobede. Sa kladilačkog aspekta valja znati da se utakmice ovoga para takođe redovno završavaju sa 0-2 gola, a da je uz to NG opcija redovan dobitni tip još od januara prošle godine.

“Ponovo ću odabrati tipovanje na pobedu domaćina. Dobro znam da može biti gusto, pošto pratim Segundu, ali pošto je reč o Kupu kralja, a svi znamo razliku između prvenstvenih i ovakvih okršaja odigraću za po meni izvesniju MOZZART kvotu 1,85”.

Na kraju idemo kako nam je Nikola Tripković rekao najiteresantniju utakmicu iz današnje ponude. SERTANENSE – BENFIKA, okršaj je u kome se po slili kvaliteta svakako najviše očekuje od gostujućeg sastava. Posle sedam odigranih kola Sertanense se nalazi na osmom mestu tabele u trećoj ligi Portugalije. Neubedljiv start prekinuli su pobedama u poslednja dva kola. Benfika je na čelu tabele u Primeiri gde deli isti broj bodova sa Bragom. Očekivano je da će Orlovi nastupiti u nešto izmenjenom sastavu s obzirom da im za nekoliko dana predstoji duel sa Ajaksom u Ligi šampiona. Dve ekipe nisu se nikada ranije sastajale, ali se zna na kome je uloga apsolutnog favorita.

“Upravo tako, jer Benfika je ipak Benfika a ja sam uveren da će ovde doći 2&2-4. Savim dovoljno, tek da tiket zaključim s ukupnom kvotom 5,40“.

Sve u svemu to je tačka na kojoj naš današnji gost sklapa korice MOZZART liste. Pitali smo ga da li zna šta je kompanija u čijoj akciji „Humanitarni tiket u podne“ do sada uradila u ovim i drugim društveno odgovornim misijama.

„Ceo grad je upoznat s tim. Sjajna stvar je to što je Mozzart pomagao institucije, škole, čačansku bolnicu, a nama mlađima se posebno svidelo to što obnavljate sportske terene. Odlično ste doterali Želovo igralište, koje je svakako kultno mesto košarke kod nas, kao Sokolana. Vi ste, zar ne i našim futsalerima darivali opremu, pa se KMF Borac takmiči u Mozzart dresovima. To je zaista sjajno, naročito za nas mlade“, izdeklemovao nam je Nikola Tripković, koga smo još podsetili da nam je na putu plemenitog tipovanja prošlo 136 tketa, a da su 24 imena upisana na listu kluba osvajača kvota sa dobinim sumama većim od 100.000 dinara.

I ne samo to, duvali smo u leđa i Orlovima, budući da su naši reprezentativci na Mundijalu imali ne jdan, ni dva, već „MILION RAZLOGA ZA GOL“. Svaki pogodak MOZZART je nagradio u igri s kojom je mundijalskim tipovanjima sakupljeno ukupno 2.150.000 dinara. Do ukupne sume došlo se na sledeći način: gol Kolarova protiv Kostarike doneo je milion, pogodak Mitrovića protiv Švajcarske još jedan milion, a Dejan Stanković i Saša Ilić su za svaki meč Orlova sastavljali i „Humanitarni tiket u podne“, u kome su obojica imali zagarantovani dobitak od 25.000 dinara po tiketu. Ukupno tri meča, dakle šest tiketa i još 150.000 dinara u humanitarnoj kasi.

I tako, reč po reč s Nikolom Tripkovićem o fudbalu, tipovanjima, i naravno njegovoj karijeri dođosmo do momenta u kome smo se zapitali šta naš gost očekuje od budućnosti? Ka velikim terenima ponela ga je inicijativa predsednika FK Borac, Predraga Teofilovića, i direktorskog dvojca Stevanović – Stanisavljević, da za Zebre bitku moraju voditi čačanske kopačke.

“Namera mi je da nastavim dalje, da pomognem klubu da prebrodi sve. Nadam se da će moji sugrađani jednoga dana biti ponosni na sve nas. Mi smo tu da igramo, a obaveza nam je da sačuvamo sve ono što se razvijalo još od daleke 1926. godine upravo na našem stadionu. Mi igramo za Čačak, a vi nastavite kao i mi da igrate za humanost, jer to je jako bitno za sport i celu zajednicu po svim našim gradovima”.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar