Predsednik Dveri i republički poslanik Boško Obradović ogradio se od izjave poslanika te stranke Srđana Noga, koji je pozvao na vešanje Brnabićeve i Vučića.
Obradović je ocenio da politika tog pokreta nije poziv na nasilje i vešanje.
“Javno se ograđujem od izjave Noga u kojoj je na jedan krajnje neprimeren i neprikladan način govorio o vešanju predsednika Srbije i Vlade Aleksandra Vućiča i Ane Brnabić zbog njihove odgovornosti za izazivanje migrantske krize i primanja više hiljada migranata u Srbiji, što su se oni obavezali svojim zapadnim mentorima. Nikakvog vešanja u Srbiji neće biti i to nije način na koji mi treba da se obraćamo javnosti”, rekao je Obradović na konferenciji za novinare u Čačku.
On je dodao da može da razume Noga, jer je on želeo da javnost zainteresuje za posledice migrantske krize na Evropu i Srbiju, koju je ocenio kao bolnu i tešku temu.
“Mislim da je izabrao loš načn kako će da skrene pažnju na tu temu. Način na koji je Nogo govorio o toj temi nije bio prikladan i ne pada mi na pamet da branim takvu vrstu govora, a sa druge strane tema o kojoj je govorio je značajna i alarmantna”, rekao je Obradović.
On je istakao da je veoma bitno kakve će posledice Srbija trpeti zbog nastupanja nove migrantske krize i da li će u Srbiji zaista biti smešteno više stotina hiljada migranata koje Evropska unija ne bude želelea da primi u svoje zemlje.
“Svi političari koji budu učestvovali u takvoj vrsti ugrožavanja zemlje moraju za to i da odgovaraju, ali po zakonima Srbije, zbog zloupotrebe službenog položaja, zbog ugrožavanja državne bezbednosti”, rekao je Obradović.
On je dodao da svi na političkoj sceni moraju “više da vode računa” o svojim rečima, ponašanju i delu i da preuzima odgovornost i za sebe, ali da o tome “mora da vodi računa” posebno vlast, ističući da od predstavnika aktuelne vlasti nikada nije bilo izvinjenja.
Obradović je apelovao na sve učesnike na političkoj sceni da “spuste tenzije” i da vlast uvede odgovornost za svoje reči i dela.
“Razmere bahatosti, kriminala i bezobrazluka koje emituje na dnevnom nivou aktuelna vlast, oličena u predsedniku Srbije koji u svakom govoru predstavnike opozicije naziva kretenima, budalama, lopovima, a trebalo bi da bude predsednik svih građana Srbije, stvara lošu klimu u našem društvu”, rekao je Obradović.
On je ocenio da su “zatvoreni za opoziciju” svi veliki beogradski mediji i da je zaustavljena parlamentarna debata u republičkoj Skupštini, zbog čega se stvaraju društvene tenzije koje se prenose na narod i ulicu.
Obradović je pozvao predstavnike aktuelne vlasti da se sastanu sa predstavnicima opozicionih stranka i da zajedno dogovore “fer i poštene” izborne uslove.
Poslanik Dveri Srđan Nogo u jednoj emisiji na kanalu Jutjub kazao je da predsednik i premijerka Srbije, Aleksandar Vučić i Ana Brnabić “treva da budu obešeni na Terazijama” ako je istina da je predsednica Vlade “već potpisala Dablinski sporazum sa EU” po kome kako je rekao, “Brisel Srbiji može isporučiti 1
,2 miliona migranata.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here