Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Jasna Majstorović: Reprezentacija je već ostvarila veliki uspeh, ali nadam se zlatu

post-title


Nekadašnja reprezentativka Srbije već treću sezonu igra u Francuskoj kao i suprug odbojkaš Mladen Bojović!

Dok je Svetsko prvenstvo za odbojkašice ušlo u završnu fazu nadmetanja, u finalu igraju Srbija i Italija, u Francuskoj upravo počinje nacionalni šampionat. Prema informacijama, iz prve ruke, koje su nam stigle od nekadašnje reprezentativke Jasne Majstorović liga će biti vrlo jaka i neizvesna.

Čačanka, koja igra na poziciji primača servisa, ali i libera, već treću sezonu igra u Francuskoj za klub PAVVB iz Venela koji je na tri munuta od grada Ex Provans.

“Ove sezone liga će brojati 14 klubova, dva više nego do sad. Uveli su jedan tim iz Druge lige, a četrnaesti je praktično juniorska reprezentacija Francuske. Tako se radi na unapređenju odbojke, a juniorke stiču potrebno iskustvo”, kaže Jasna Majstorović.

Ovo vam je treća sezona u Francuskoj, već ste se privikli?

“Prve godine nije bilo lako jer sam morala da se privikavam na drugačiji sistem rada. Naravno, čovek se na sve privikne. Eto, ove godine sam sama, nemam drugarica iz Srbije u klubu, ali sve saigračice su sjajne tako da mi je stvarno dobro”.

Kakvi su ciljevi sadašnjeg kluba?

“Plan je da se bude među prvih pet ekipa ili da se osvoji kup. To bi značilo naš izlazak na Evro – scenu. Definitivno, liga je jaka i svak svakog može da iznenadi. Prošle godine pobeđivali smo timove koji su imali najviši plasman , ali i gubili od ekipa sa dna tabele”.

Ko trenutno slovi za najkvalitetniji sastav u ligi?

“Verovatno Le Kane, ali tu je i ekipa Volera. Praktično su prebacili ceo klub u francusku ligu, sjajna ekipa. Za njih nastupa i reprezntativka Ana Bjelica”.

Kad smo kod srpskog nacionalnog sastava već smo na SP u Japanu napravili veliki uspeh.  Finale, a možda i stepenik više, zlatna medalja?

“Od srca čestitam devojkama i stručnom štabu. Već su postigle ogroman uspeh, a zlato, ukoliko pobedimo Italiju u finalu, nešto sjajno. Nadam se zlatnoj medalji”.

Ali imate i neku zamerku?

“Meni je prosto neverovatno da RTS, kao Javni sevis, ne prenosi naše utakmice sa SP. Nije bilo ni prenosa utakmica muške reprezentacije. Pa Srbija je jedina zemlja koja je u samoj završnici najvećih takmičenja imala predstavnika u muškoj i ženskoj konkurenciji. Jednostavno strašno”, konstatovala je Jasna Majstorović koja se nedavno venčala sa odbojkašem Mladenom Bojovićem koji takođe igra u Francuskoj.

Inače, odbojkašica i reprezentativka, Jasna Majstorović igra na poziciji primača servisa, a u reprezentaciji je igrala na poziciji libera. Rođena je u Čačku, 1984. godine. Odbojkašku karijeru je započela u OK Sloboda iz Čačka, a odbojkaške gene je povukla od tate Radovna (Libeca), koji joj je bio dugogodišnji trener.

Za Jedinstvo iz Užica nastupala je od 2000-2005. godine. U kraćem vremenskom periodu igrala je za Volero iz Ciriha, a nakon toga za Poštar 064 iz Beograda, u kome je provela tri godine. U narednom periodu nastupala je za Bešiktaš iz Turske, Konstancu iz Rumunije, Rabitu iz Bakua, CSM iz Bukurešta. Trenutno igra za PAVVB iz Francuske.

Klupska prvenstva je osvajala sedam puta, a broji i isto toliko osvojenih kupova. Okitila se zlatom na Svetskom prvenstvu klubova 2011. godine. Najveći reprezentativni uspeh je ostvarila 2007, kada je izborila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu, kao i 2013. osvojivši treće mesto na Gran Priju. Sa Rabitom iz Bakua je 2013.osvojila Svetsko klupsko prvenstvo.

I par rečenica o Jasninom supružniku...

Srpski srednji bloker rođen je u Kraljevu pre 32 godine. Igračku karijeru gradio je od Ribnice preko Crvene zvezde, grčkog Apolona, rumunske Konstance, do nekoliko klubova iz Francuske: Kambre, Turkoan, Oranž…

Tokom bogate karijere uzeo je i dva nacionalna Kup takmičenja. Interesantno pored odbojke bavio se i atletikom, uzor mu je bio Andrija Gerić, navija za beogradsku Crvenu zvezdu, a kroz život i odbojku ga vodi deviza “Dobro čini i dobru se nadaj”.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar