Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Odbojkašice Srbije u prvom finalu Svetskog prvenstva u istoriji

post-title


Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetskog prvenstva u Japanu, nakon što je u Jokohami pobedila Holandiju 3:1 (po setovima 25:22, 26:28, 25:19, 25:23), posle dva sata i tri minuta igre.

[caption id="attachment_81818" align="aligncenter" width="777"] foto: FIVB/Promo[/caption]

Izabranice Zorana Terzića prve su u istoriji srpske odbojke koje će se boriti za titulu najbolje reprezentacije na planeti. Do danas, najveći uspeh bila je bronzana medalja osvojena pre 12 godina, takođe u Japanu.

U reprizi evropskog finala Srpkinje su ponovo nadigrale Holanđanke, a ujedno im se i revanširale za ubedljiv poraz u drugoj rundi prvenstva. Među oko 6.500 gledalaca bili su i srpski navijači iz Hofua, koje je predvodio Tadaši Nagai, nekadašnji ambasador Japana u Srbiji.

Ključnu ulogu odigralo je zajedništvo, timski duh. Ovo su bile reči Tijane Bošković, ubojitog korektora naše reprezentacije, po završetku polufinalnog duela. Za kapitena Maju Ognjenović, kako kaže, ovo je bio jedan od najtežih mečeva u karijeri.

Bošković je meč završila sa 30 poena na svom kontu, a 22 zabeležila je Mihajlović. U ekipi Holandije istakla se Loneke sa 24 poena.

Srbija nije konstantno briljirala protiv Holandije, ali je za razliku od protivnica pokazala pribranost, hrabrost, mirnu glavu i veliko srce kada je to bilo najpotrebnije.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar