Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U Miokovcima meštani sami grade protivgradnu stanicu

post-title


Grad koji je u maju ove godine pogodio Miokovce kod Čačka naneo je voćnjacima šetu koja se procenjuje na 140 miliona dinara. Kako bi bolje zaštitili voćnjake meštani su počeli svojim sredstvima da grade još jednu protivgradnu stanicu u tom selu.

http://www.rts.rs/upload/storyBoxFileData/2018/10/23/12534877/protivgradna-stanica-231018.mp4

Goran Radovanović na četiri hektara uzgaja jabuke. Berba je pri kraju a rod dobar. Ipak brine se za plasman jer kako kaže, štete od grada vidljive su na svakom plodu.

"Nas je grad četrnaestog maja uništio. Dolazili su nam iz opštine, procenili su štetu na osamdeset posto. Nama se niko nije obratio ni iz opštine ni niko evo pet i po meseci", kaže Goran Radovanović, voćar iz Miokovaca.

Grad u maju pogodio je oko 250 hektara voćnjaka, najviše zasade kajsije. U selu ima jedna protivgradna stanica ali meštani smatraju da to nije dovoljna zaštita. Zbog toga je protivgradni strelac Vojkan Tomić pokrenuo akciju izgradnje još jedne stanice. Lokaciju je odobrio Republički hidrometeorološki zavod, a izgradnju objekta meštani sami finansiraju.

"Često se pojavljivao, dolazi grad sa teritorije Gojne Gore. Ta Gojna Gora je pod radarskim centrom Bukulja. Računamo mi da ćemo sa ovom stanicom zatvoriti, devedeset devet posto ćemo zatvoriti da više nemamo grada sa njihove teritorije", navodi Vojkan Tomić, protivgradni strelac iz Miokovaca.

"Očekujem budućnost po pitanju grada da bi mogli da saniramo ove šuplje prostore između raketnih stanica koje su nas do sad podosta koštale", navodi Radojko Milosavljević, voćar iz Miokovaca.

Stanica će biti spremna za narednu protivgradnu sezonu u aprilu a opremu će obezbediti radarski centar iz Užica. Grad nabavlja dovoljne količine raketa ali miokovčani neće odustati od ranije prakse pa će i ove godine sopsvetnim novcem kupiti dodatne rakete.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar