Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Niče novi hotel u Koštunićima

post-title


Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević položili su kamen temeljac za izgradnju novog hotela u Koštunićima. U okviru 6000 kvadrata koliko će ovo zdanje imati naći će se 40 soba i 90 mesta za turiste koje put nanese u ove krajeve.

Resorni ministar pozvao je privrednike koji se bave turizmom da apliciraju za sredstva koja je obezbedila Vlada Republike Srbije za razvoj turističke privrede.

- Ovo je jedinstven prostor u našoj zemlji gde se 90 odsto namirnica za goste priprema na obližnjim poljima i šumarcima i ovo je napor naše Vlade da unapredi turističku privredu. To činimo sa posticajnim sredstvima, sa kamatom od samo jedan posto godišnje, i rokom otplate od sedam godina, istakao je Ljajić.

Nekoliko investicija u gradu i izgradnja ovog hotela pretvoriće našu opštinu u jedno veliko gradilište izjavio je predsednik opštine Dejan Kovačević.

- Zahvaljujem se ministru Ljajiću koji je prepoznao Koštuniće kao dobar primer razvoja turizma kako u Srbiji tako i u našoj opštini. Takođe i Čekoviću koji već nekoliko decenija ulaže u ovaj kraj i što sa tim nastavlja istom energijom. Turistički potencijal Milanovca se ne može iskoristiti na adekvatan način ako nemamo dobre smeštajne kapacitete, stoga gradnja ovog hotela sa spa centrom i kongresnom salom mnogo doprinosi razvoju. Posebno sam zadovoljan kada to rade naši domaći investitori, ali ne izbegavamo da ugostimo ni strane koji žele da ulažu u našu opštinu, istakao je Kovačević.

Predsednik kompanije “Jomil” koja je investitor celog projekta Jovan Čeković istakao je da će hotel raspolagati i sa konferencijskim dvoranama, zatvorenim bazenom, restoranom i prostorom za decu.

- Veliko interesovanje za sve čime priroda ovog kraja i naš Centar darivaju goste i pasionirane turiste, opredelilo nas je da proširimo smeštajni prostor i učinimo ga još kvalitetnijim. Hotel, kao i sve dosad izgrađeno, gradimo vlastitim sredstvima. Uglavnom. Ali, u ovom slučaju, ističem ohrabrujući izuzetak. Vlada Srbije i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija su zaključili, na osnovu svega što je ovde do sada postignuto, da i te kako zaslužujemo državni kredit za početka gradnje hotela od 50 miliona dinara, sa veoma povoljnim uslovima kreditiranja.

Završetak radova planiran je za 2020. godinu kada će šansu za zaposlenje naći i 50 meštana ovog kraja.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar