Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Blagojević: Ostali su svi vidovi plaćanja parkinga

post-title


Mnogi Čačani sve više negoduju zbog visokih kazni za minimalno prekoračenje roka od 10 minuta, koji je ostavljen vozačima da uplate parking mesto u jednoj od gradskih zona koje su za to predviđene, nakon čega im se izdaje takozvana dnevna karta koja košta 1.200 dinara.

Direktor Javno komunalnog preduzeća Parking servis, Zoran Blagojević, kaže da dosadašnji sistem pisanja opomena nije dao rezultate, zbog čega su bili prinuđeni na ovaj korak.

Prema njegovim rečima, primenjuju se stari principi funkcionisanja i rada.

"Građani kada parkiraju svoja vozila, moraju izvršiti uplatu u roku od 10 minuta, jer smo to vreme ostavili da bude besplatno kako bi mogli otići do trafika ili naših kućica i kupiti greb greb kartice i platiti parking. Takođe, parking se može uplatiti i putem SMS poruke ili da pronađu kontrolora i kod njega da plate direktno", kaže Blagojević.

Objašnjava da je jedina izmena u tome, da ukoliko u roku od 10 minuta ne platite parking, a kontrolor to prilikom obilaska ustanovi, onda izdaje posebnu dnevnu kartu, koja košta 1.200 dinara.

"Posebna dnevna karta kada se izda, u naredna 24 sata pruža mogućnost slobodnog parkiranja u gradu, osim kod Robnih kuća i Autobuske stanice gde se parkiranje plaća na rampama", rekao je Blagojević i dodao da je ova odluka doneta na sednici Skupštine grada.

On kaže da će naredne godine biti uvedene godišnje karte za parkiranje.

Media portal



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar